L'Ultra Pirineu 2019 crea l'Sky Pirineu i reinventa la marató amb més quilòmetres

L'edició de 2018 ha tingut un impacte econòmic sobre el territori de 4,4 milions d'euros

Redacció
24 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:20h

Paisatges de l'Ultra Pirineu al Parc Natural Cadí-Moixeró Foto: Josep M Montaner


Després de celebrar el seu desè aniversari, la Salomon Ultra Pirineu ja mira cap al futur i es prepara una onzena edició plena de sorpreses i novetats. Al 2019, dues noves proves s'uniran al cartell de curses d'un dels esdeveniments de trail running més importants del calendari: l'Sky Pirineu i la Trail Pirineu. Aquesta última, en realitat, reinventa la Marató Pirineu, passant de 45 a 56 quilòmetres de distància. 

L'Sky Pirineu, amb36 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, serà pur Sky Running. Amb sortida i arribada a Bagà, recorrerà alguns dels paratges més emblemàtics del Parc Natural del Cadí Moixeró, amb un ascens fins al refugi més alt del Pirineu Oriental, Niu de l'Àliga (2.510 metres); amb el seu pas per Penyes Altes (2.260 metrs) o el descens per Empedrats, on la pedra es fon amb l'aigua. L'Sky Pirineu serà, a més, l'última cursa del calendari de les Migu Run Skyrunner World Series 2019.

A més, després de complir 5 anys, la Marató Pirineu es reinventarà al 2019 i donarà pas a la nova Trail Pirineu. Des de Bellver de Cerdanya, la Trail Pirineu proposarà 56 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell, afegint-li alguns quilòmetres i desnivell. Hi haurà un nou tram que unirà Aguiló amb Martinet i es desviarà cap a Estana i Béixec per oferir als participants unes vistes espectaculars de la serra del Cadí. El que fins ara era la marató mantindrà el pas pel refugi de Cortals de l'Ingla, la pujada fins al mític pas dels Gosolans (2.430 metres) i el descens cap al refugi de Prat d'Aguiló, però substituïrà el tram entre Aguiló i Martinet per un altre de més llarg i millorat.


L'Sky Pirineu i la Trail Pirineu s'uneixen així a l'Ultra Pirineu (110 quilòmetres), la Mitja Pirineu (19 quilòmetres), la Nit Pirineu (KV) i la Pirineu XS per completar el cartell de proves que formaran part de la Salomon Ultra Pirineu 2019 .

Salomon Ultra Pirineu 2018: més de 4 milions d'impacte econòmic en el territori

La Salomon Ultra Pirineu ja pensa en el 2019 després d'un any en el que novament ha tornat a tenir un impacte positiu sobre el territori. L'organització de la prova, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, ​​ha realitzat una enquesta entre tots els participants d'aquesta última edició. Fins a un 60% dels corredors han col·laborat en l'enquesta. Segons n'han extret els experts, la cita ha tingut un impacte econòmic sobre la zona de 4,4 milions d'euros.