El Konvent prepara un debat sobre el substrat de l'emprenedoria

Sis professionals del Berguedà discutiran sobre els elements que sostenen cultural i econòmicament la comarca

Redacció
22 de gener del 2015
Actualitzat a les 17:48h

 


Lluny de formalismes i amb el format alternatiu que el caracteritza, el Konvent de Cal Rosal ha programat per la tarda d'aquest dissabte, un debat que pretén combinar emprenedoria, jovent, retorn i avantatges reals. I és que el futur del Berguedà pot anar de Mart, a les herbes del desert, sempre que hi hagi oportunitats i voluntat de treballar. 

Per això, sota la moderació del periodista berguedà i impulsor de NacióBerguedà Pere Gendrau, sis emprenedors de la comarca plantejaran situacions i reflexions sobre els seus projectes personals i empresarials. En aquest punt, es posaran sobre la taula els avantatges, problemes i contrarietats a l'hora de tirar endavant un negoci, en una de els comarques amb més diversitat natural. 

Al debat hi intervindrà Isaac Vilalta, periodista de Catalunya Ràdio i impulsor de Volata, un projecte comunicatiu dedicat al ciclisme en format web i paper; Eduard Finestres, integrant i fundador de KonventCuina i director artistic del festival (((gargall))); Elena Baraut, comunicadora i dissenyadora que ha tirat endavant l'agència Produccions Èldar; Sílvia Culell, periodista, sommelier i mare, que el 2012 va fer arribar el projecte educatiu Arrels al Berguedà; Adrià Chueca, fotògraf i fundador de l'Escola de Muntanya del Berguedà, i Ignasi Xandri, impulsor del projecte Smartrecycling amb què es busca transformar els envasos en objectes de valor.

Aquests sis emprenedors, que han tornat a la comarca pel simple fet de voler viure al lloc on han nascut, discutiran sobre els riscos i els avantatges de deixar la gran metròpoli, lluny de les estadístiques desesperançadores. Però, com es trasllada una bona idea en un projecte vàlid al Berguedà? Com s'incorporen les peculiaritats de la comarca als teixits que la sostenen cultural i econòmicament?