La Pobla de Lillet adjudica la construcció de 44 nínxols nous

S'habilitaran 32 de nova construcció i es reconstruiran 12 nínxols més afectats per esquerdes

Redacció
23 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:04h

Cementiri de la Pobla de Lillet. Foto: Google Maps


L'Ajuntament de la Pobla de Lillet realitzarà les obres de conservació i manteniment del cementiri municipal amb la construcció de 44 nínxols nous. D'aquests, 12 nínxols estan pensats per substituir uns que ja existeixen i que, a nivell efectiu, es reconstruiran, i 32 serveixen per ampliar els nínxols disponibles. Així ho ha informat l'executiu que encapçala l'alcalde Vicenç Linares. Les zones del cementiri on s'actuarà seran les seccions F i J, respectivament. 

Segons explica l'equip de govern, a través d'una nota de premsa, l'obra es realitza, per una banda, "davant del constant deteriorament dels nínxols existents, com a conseqüència de l'assentament de la base del terreny on es troben ubicats i que ha provocat nombroses esquerdes d'impossible reparació". I de l'altra, "per la mancança de nínxols disponibles detectada per part dels serveis municipals; i en previsió a la futura demanda, que ha fet que es considerés convenient efectuar la contractació d'aquestes obres". Les restes dels 12 nínxols afectats per les esquerdes es traslladaran temporalment per poder-hi actuar. 

La Diputació de Barcelona finança la totalitat de l'actuació de conservació i manteniment del cementiri municipal en el marc d'un ajut de 48.043,45 euros que s'ha atorgat en les meses de concertació del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019. L'Ajuntament de la Pobla de Lillet ha adjudicat recentment així aquestes obres a l'empresa Conste 3.0 S.L. per un import de 39.705,33 euros més l'IVA. Els treballs, pels quals van iniciar-se les gestions a finals de l'any 2017, començaran aviat. L'alcalde de la Pobla ha explicat que  "de ben segur aquesta és una actuació que passarà desapercebuda per a la població, però serà benvinguda i agraïda pels familiars dels nínxols a reparar pels que ja fa temps que demanen una nova ampliació". 

L'alcalde de la Pobla de Lillet ha assenyalat que, d'entre els nínxols que té el municipi al cementiri municipal, hi ha una part molt vella. "Diguem-ne que és una part antiga que és on s'actuarà en properes ampliacions, a mesura que vagin quedant lliures els mòduls, perquè són uns nínxols que es van fer a principi del segle passat i que actualment no són útils perquè no hi passen les mides de les caixes actuals", ha indicat Linares. "Quan s'hagi exhaurit el temps que tenen de servitud, aquests mòduls els volem anar fent nous", ha avançat.