El bon temps i l’ambient festiu acompanyen una bona edició de la Festa del Bolet de Guardiola

Els vins, els tastos, la música i els bolets han estat els protagonistes | Els guanyadors del concurs de cuina d'enguany són Àxel Lapuerta, Montse Sabartés i Montse Costa

22 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:26h

Jurat i premiats al concurs de cuina del bolet de Guardiola de Berguedà. Foto: Cedida


La Festa del Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà ha viscut aquest diumenge una concorreguda edició. L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, ha valorat molt positivament l'assistència de públic. "Va anar molt bé, perquè efectivament va fer molt bon dia, va ser gairebé una jornada primaveral", ha explicat Lara. El bon temps va permetre oblidar-se per una estona de la jaqueta de tardor i la roba d'abric i va fer que guardiolencs i visitants passegessin pel mercat boletaire durant bona part del matí; i participessin de bona gana en el tast de vins i de plats cuinats per restaurants del municipi amb la música en directe de Laura Luceño. La celebració va començar a les 11 del matí amb l'espectacle infantil d'Ambauka, que va atraure el públic familiar.

Josep Lara ha assenyalat que "la participació de set o vuit restaurants locals, va permetre oferir un centenar de tastos, que allà les 2 del migdia ja s'havien esgotat". Lara ha donat les gràcies als restaurants participants i a Vins Alsina per la seva col·laboració. "La gent va menjar i s'ho va passar molt bé", ha expressat l'alcalde. 

Pel que fa al 23è Concurs de Cuina de Bolets per a Aficionats, amb presentació dels plats i degustació per part del jurat, enguany hi han concursat fins a 13 plats. El jurat d'aquest 2018 ha estat format per l'actor Joan Pera, pel comunicador berguedà Fermí Riu; per una membre de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, entitat que enguany va endur-se la Creu de Sant Jordi, Sara Escarré; per una de les guanyadores del concurs de cuina de fa dos anys, Maria Marginet; per la regidora Joana Freixa, i per un membre del CCR Alt Berguedà. 

Finalment, els guanyadors del certamen han estat Àxel Lapuerta, Montse Sabartés i Montse Costa. 

Joan Pera, un convidat d'excepció

El convidat d'excepció d'enguany a la Festa del Bolet de Guardiola ha estat l'actor català Joan Pera. "És un home entranyable, va fer molt bé de jurat i la gent en va gaudir, tothom es volia fer fotos amb ell, va ser l'estrella del dia", ha remarcat l'alcalde de Guardiola de Berguedà. Joan Pera, actor sovint vinculat al teatre i al món del doblatge, ha protagonitzat aquest estiu la comèdia espanyola "Yucatán" que encara pot veure's en moltes sales del país. 

Joan Pera tornarà a Guardiola de Berguedà el proper 17 de novembre a dos quarts de 10 del vespre, al Centre Cívic, amb l'obra "Una estona amb Joan Pera", on fa un repàs de la seva trajectòria professional en clau d'humor. Les entrades anticipades costen 10 euros i es poden comprar a l'Ajuntament de Guardiola. A taquilla, el cost de les entrades és de 12 euros. 

El concurs de cuina va començar als anys noranta, com la festa del mercat, i des de llavors, cada any ha comptat amb la participació d'un jurat divers, format per personalitats polítiques, periodistes, cuiners, cantants, esportistes o actors.