Més de 400 persones corren contra el càncer de mama a Berga

La primera Cursa de la Dona, impulsada per Ginkgo, s'ha celebrat aquest diumenge amb èxit de participació

Redacció
22 d'octubre del 2018
Actualitzat el 23 d'octubre a les 22:15h

Primera Cursa de la Dona de Berga Foto: Maite Flores/Ajuntament de Berga


La primera edició de la Cursa i Caminada Familiar de la Dona de Berga ha comptat aquest diumenge amb 474 participants. Dones i homes de totes les edats van sumar-se a la iniciativa de Ginkgo per donar suport a les persones que s'enfronten i lluiten diàriament per vèncer el càncer de mama, així com per recaptar fons per aquesta causa. 
Ginkgo - APAC del Berguedà és una associació de persones afectades de càncer que treballa per aconseguir la millora de l'atenció que reben els pacients i el seu entorn a l'hora d'afrontar les malalties oncològiques a través d'una actitud dinàmica i positiva. Aquest afany de plantar cara al càncer amb un somriure ha fet que l'entitat promogui l'organització d'esdeveniments lúdics i participatius com aquesta cursa o la caminada solidària 'Pas a Pas' contra el càncer infantil de la primavera passada. Ambdues iniciatives han superat les expectatives de l'organització. En concret, la primera Cursa de la Dona de Berga tenia previstes 400 bosses de regal amb una samarreta rosa pels 400 primers inscrits, una xifra de participants que ha superat amb escreix. La madrina d'aquesta primera edició de la cursa ha estat l'alcaldessa Montse Venturós, recentment inhabilitada per no haver retirat l'estelada del balcó de l'ajuntament en dos períodes electorals. 

La cursa ha sortit aquest diumenge a les 10 del matí de la Font del Ros, i s'ha dirigit a la depuradora. D'allà ha resseguit la Serra de Noet fins a a Sant Bartomeu de la Valldan. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha agraït el suport rebut a l'ajuntament. Coincidint amb el Dia Muncial del Càncer de Mama, també per iniciativa de Ginkgo, s'han il·luminat de color rosa la façana de l'Ajuntament de Berga i la Cova de Queralt. 

Una xerrada amb la doctora Cillan sobre el programa "Gran Supervivent"

El 24 d'octubre, Ginkgo organitza una xerrada a l'Hotel d'Entitats, a les 6 de la tarda. Tractarà sobre el programa "Gran Supervivent" de suport a les persones que han patit càncer un cop que els donen l'alta, i hi intervindran la doctora Elena Cillan, oncòloga, i Dolors Circuns, infermera.
Arxivat a