El Refugi Serra d'Ensija es mobilitza per aconseguir un vol d'helicòpter

El refugi del Berguedà estrena una campanya de micromecenatge que també servirà per fer millores internes a l'edifici

Roger Castillo
22 d'octubre del 2018
El Refugi Serra d'Ensija, al Berguedà
El Refugi Serra d'Ensija, al Berguedà | Refugi Serra d'Ensija
Aquest dilluns 22 d'octubre el Refugi serra d'Ensija ha estrenat una campanya de micromecenatge per aconseguir pagar un vol d'helicòpter que permeti fer un abastiment de material per superar dos hiverns i dos estius més. L'establiment de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ubicat al Berguedà no té cap pista que possibiliti l'accés amb vehicle i s'ha quedat sense subministraments bàsics per garantir la seva obertura aquest hivern.

Un vol d'helicòpter permetria pujar llenya de qualitat, pèl·lets o butà al refugi situat a 2.156 metres d'altitud, de manera que les dues persones encarregades de la seva gestió, en Xevi Generó i la Lídia Molano, han decidit impulsar una campanya de micromecenatge per poder contractar el vol.

Tots dos són els encarregats de pujar aliments i materials a peu cap al refugi. En Xevi, el guarda de muntanya responsable del refugi des de fa set anys, explica la feina feta aquest estiu: "Els portejos que tenim recomptats aquest estiu sumen un total de 835 quilos. Si hi afegim les xifres del darrer cap de setmana i la preparació dels actes de la campanya Cims per la Llibertat sobrepassem en escreix la tonelada!" 

L'obertura d'un projecte a verkami té un segon objectiu: dur a terme millores internes al refugi per a fer més confortable l'estada als excursionistes. Entre altres objectius, es pretén remodelar les habitacions, reestructurar la zona d'entrada, instal·lar una nevera i un congelador de baix consum a la cuina, així com arreglar l'entorn més proper al refugi.

El Refugi serra d'Ensija és situat al vessant sud-est del Cap de la Gallina Pelada (2.317 metres), un dels pics que aquest mes d'octubre ha estat protagonista de l'acció multitudinària Cims per la Llibertat.