La Festa del Bolet de Guardiola ofereix vins, tastos, música i una nova edició del concurs de cuina

La celebració tindrà enguany un convidat d'excepció: l'actor català Joan Pera, que assistirà a la celebració i formarà part del jurat del certamen culinari

Redacció
19 d'octubre del 2018
Actualitzat el 20 d'octubre a les 15:29h

Rovellons en una parada boletaire. Foto: Adrià Costa


El Mercat del Bolet de Guardiola de Berguedà celebra aquest diumenge una nova edició de la seva festa anual amb un programa farcit d'actes i propostes per a tots els públics. Totes les activitats es faran a la plaça de l'Església i la plaça Nova. La celebració començarà a les 11 del matí amb l'espectacle infantil d'Ambauka, i ben de seguida, els rovellons i la resta de preuats fongs que creixen als boscos berguedans n'esdevindran protagonistes. Al migdia, hi haurà un tast de vins i plats cuinats pels restaurants del municipi amb música en directe amb Laura Luceño. I, seguidament, se celebrarà el 23è Concurs de Cuina per a Aficionats, amb presentació dels plats i degustació per part del jurat.

La festa tindrà enguany un convidat d'excepció: l'actor català Joan Pera, que aquest estiu ja va ser pregoner de la Festa Major de Guardiola, i que en aquesta ocasió assistirà a la celebració boletaire i formarà part del jurat del concurs per a aficionats. 

El clàssic concurs de cuina guardiolenc està obert a tota persona major de 16 anys que no sigui professional dels fogons, i els plats que hi vulguin concòrrer s'hauran de portar el mateix diumenge abans de les 11 del matí al Mercat del Bolet. Tots els plats s'hauran de presentar amb el recipient que lliura l'organització i hauran de tenir un mínim de quatre racions. A partir de les 2 de la tarda, es procedirà a l'entrega de premis. Hi haurà premis per a les propostes culinàries més elaboradores, més originals i, a partir de votació popular, pel plat més ben presentat. 

El jurat d'aquest 2018 està format per l'actor Joan Pera, pel comunicador berguedà Fermí Riu; per una membre de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, entitat que enguany va endur-se la Creu de Sant Jordi, Sara Escarré; per una de les guanyadores del concurs de cuina de fa dos anys, Maria Marginet; per la regidora Joana Freixa, i per un membre del CCR Alt Berguedà. 

Una festa que es va crear l'any 1991 

La Festa del Bolet d'aquest municipi ve d'antic, es va crear el 1991 de la mà del Grup d'Iniciatives Culturals i Turístiques "Els Riberetes", amb l'eslògan "Guardiola, capital catalana del bolet". Des de llavors, aquesta festa ha evolucionat i ha crescut conservant amb vitalitat l'essència boletaire i, promocionant, també, la seva vessant més turística per continuar creixent.
Arxivat a