Els Mossos alerten d'una estafa de Whatsapp que circula pel Berguedà

La policia catalana adverteix que et poden robar el compte de la popular aplicació de missatgeria amb un senzill missatge, i informa que ja s'han detectat 10 casos a Igualada, 2 casos a Berga i 1 a Solsona

19 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:54h
Els Mossos han alertat sobre una nova estafa que circula per WhatsApp i que ha arribat al Berguedà. Un dels teus contactes t'envia un missatge i et demana que li passis un SMS que rebràs en breu i on hi ha un codi. La policia catalana ha advertit que no ho facis: la persona que t'escriu no és veritablement el teu contacte i utilitzarà aquest codi per robar-te el compte a la popular aplicació de missatgeria. Els Mossos d'Esquadra han detectat diversos casos de persones que han perdut el seu compte de WhatsApp i a partir d'aquí no l'han pogut desbloquejar: en obtenir el codi, algú s'ha instal·lat el compte de l'afectat en un altre telèfon amb llibertat per fer servir les dades i els contactes que es guardessin a l'aplicació. 

Segons han explicat fonts de la policia catalana a NacióBerguedà, des de principis d'octubre, han tingut coneixement de 10 casos a Igualada, 2 casos a Berga i 1 a Solsona. 

Per tal d'advertir-ne del risc a la població, els Mossos d'Esquadra han publicat aquesta tarda a Twitter un missatge amb una conversa real d'un dels casos que s'han detectat a la ciutat de Berga. 
 


Arxivat a