El ple de Berga deixa vacant l'alcaldia fins a final de mandat en resposta a la inhabilitació de Venturós

Les funcions de batlle seran assumides pel primer tinent d'alcalde, Oriol Camps (CUP)

18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 22:51h
Imatge del ple de Berga que havia d'escollir alcalde, amb la cadira buida de Venturós.
Imatge del ple de Berga que havia d'escollir alcalde, amb la cadira buida de Venturós. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga ha viscut potser un dels plenaris més rars de la seva història després que fa dues setmanes entrés en vigor la sentència que inhabilita l'alcaldessa Montse Venturós per sis mesos. Cap dels tres grups sobiranistes (CUP, PDECat i ERC) ni l'únic regidor d'ICV han presentat candidat al ple que havia d'escollir nou alcalde i, posteriorment, els successius regidors de la CUP han renunciat al càrrec. L'única regidora del PSC, Rosalia Monroy, s'ha absentat al plenari i, per tant, no ha votat. 

Davant l'absència de candidats, i d'acord amb allò que s'estableix a la llei, el secretari Toni Pérez ha proclamat Francesc Ribera Titot com a alcalde de Berga. Però Ribera, tal com s'esperava, no ha acceptat. "La nostra única proposta per l'alcaldia és la Montse Venturós, sinó pot ser la Montse, no ho ha de ser ningú", ha explicat Ribera en un moment del plenari. Els regidors de govern, Oriol Camps, Mònica Garcia, Eloi Escútia i Ivan Sànchez, han renunciat també un rere l'altre, tot recordant que l'alcaldessa legítima continua sent Montse Venturós. 

Abans de finalitzar la sessió, d'escassos 10 minuts, el secretari ha informat que l'alcaldia quedava vacant davant de la impossibilitat de nomenar un nou alcalde. Fonts properes han explicat que Oriol Camps es mantindrà com alcalde en funcions fins a final de mandat. 

Montse Venturós no ha estat present a la sessió de plens, però sí que s'ha deixat veure breument abans de començar. Entre el públic, en una sala pràcticament buida, on una majoria d'assistents eren periodistes, hi havia també la persona que assumirà l'escó de regidora que deixa buit Venturós amb la seva inhabilitació, Roser Valverde. També altres membres de la CUP de Berga. La intenció de la CUP, malgrat que en una futura sessió entri una nova regidora, és mantenir buida la cadira de l'alcaldessa fins a les eleccions.

Malgrat l'extraordinarietat de l'ocasió, el plenari ha començat com cada vegada que hi ha sessió: amb un minut de silenci per presos i exiliats. 
 

Minut de silenci per presos i exiliats. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a