Cultura

Berga acull un espectacle de dansa benèfic per recaptar fons contra el càncer

El públic entrarà de manera gratuïta a veure l'espectacle i, una vegada hagi acabat, pagarà per taquilla inversa en funció del que consideri oportú

per Redacció , Berga, 18 d'octubre de 2018 a les 16:00 |
Dansa lliure dels Frisos. | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'espectacle solidari "Espurnes en dansa" es representarà el dissabte 27 d'octubre, a les 8 del vespre, al Teatre Municipal de Berga. L'obra anirà a càrrec del grup "Frisos" de l'Associació Catalana de Dansa Lliure. L'activitat està organitzada per la junta local de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer. Es tracta d'un acte benèfic i social: tots els diners recaptats aniran a favor de l'entitat per destinar-se a la recerca i a ajudes directes als malalts i a les seves famílies.
 
L'espectacle, que és una continuació del que es va presentar l'any 2015, anomenat "Frisos en dansa", comptarà amb un peculiar mètode de cobrament de l'entrada, taquilla inversa. El públic entrarà de manera gratuïta a veure l'espectacle i, una vegada hagi acabat, pagarà en funció del que consideri oportú.
 
"Espurnes en dansa" vol donar èmfasi "a les flames que mouen el món, a l'amor i a l'energia interna destructora i creativa a la vegada", segons els impulsors de l'obra. "És un camí de complicitats compartides cap a la font de l'alegria, la llum i l'esperança. Les espurnes en moviment es transformen en foc, mar, vent o terra, i ens desvetllen i ens fan créixer, ajudant-nos a retrobar el foc vital que tots portem a dins", asseguren des de Frisos de l'Associació Catalana de Dansa Lliure.
 
La dansa lliure és una dansa caminada. El peu no és només el contacte amb el sòl, expliquen, sinó la connexió amb l'energia de la terra, que amorteix, impulsa i dona suspensió al moviment. Economia d'esforç, equilibri i harmonia són tres elements característics de la dansa lliure.

 

Participació