La CUP demana que es convidi Montse Venturós al Consell d'Alcaldes del Berguedà

Josep Lara ha assegurat que el tema es debatrà en el pròxim Consell de Presidència

17 d'octubre del 2018
Actualitzat el 18 d'octubre a les 12:03h
Mònica Garcia (CUP) en la intervenció al ple del consell comarcal.
Mònica Garcia (CUP) en la intervenció al ple del consell comarcal. | Pilar Màrquez Ambròs
Els dos consellers de la CUP al Consell Comarcal del Berguedà, a l'oposició, han proposat al ple de l'ens que es convoqui Montse Venturós als consells d'alcaldes. L'alcaldessa de Berga està inhabilitada per sis mesos per no haver despenjat l'estelada del balcó de l'ajuntament en dos períodes electorals. La proposta l'ha verbalitzat Mònica Garcia, que també és regidora de l'Ajuntament de Berga.

"L'alcaldessa ha estat inhabilitada per desobediència per la justícia espanyola, per un tribunal que per nosaltres és polititzat, i el que s'ha plantejat des de diverses entitats berguedanes és que qui havia de determinar la legitimitat de l'alcaldessa és el poble que l'ha votat", ha explicat Garcia. Per això, ha demanat "si el consell convocarà a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, als consells d'alcaldes; ja que aquest és un òrgan on no hi ha unes conseqüències directes, jurídiques, sobre la població". El nou president del consell comarcal, Josep Lara (PDECat), ha assegurat que "amb el cor diria que sí" però ha assenyalat també que caldria estudiar-ho.

La secretària del consell comarcal, Lurdes Anglada, ha detallat, de fet, al mateix plenari que no es pot convocar a Venturós perquè "només es poden convocar els alcaldes que estiguin en funcions". Llavors, Mònica Garcia ha recordat que en altres ens com el Patronat de la Patum, el que s'ha fet és acordar convidar Venturós en el primer punt de l'ordre del dia de cada sessió. La proposta no ha obtingut una resposta. Josep Lara ha assegurat que el tema es debatrà en el pròxim consell de Presidència: "ho debatrem, ho parlarem i donarem una resposta". "El meu cor em diu que sí, però jurídicament la senyora secretària haurà de dir la seva i la resta de companys també", ha reiterat.

El vicepresident segon de l'ens, Abel García (PSC), ha intervingut durant la qüestió per demanar: "quantes vegades ha assistit Montse Venturós al consell d'alcaldes?". Mònica Garcia li ha respost que "hi hagi o no, estem demanant que se la convidi a ella i que pugui venir ella o una persona que la representi". 
Arxivat a