La patata de muntanya és el nou aliat de la Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre

La proposta tindrà lloc el proper dissabte 27 d'octubre a Gósol

Redacció
16 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:01h
Presentació de la Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre, a Gòsol.
Presentació de la Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre, a Gòsol. | ADBerguedà
La Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre de Gósol reafirmarà l'aposta pel producte del territori en la seva tercera edició, que es farà el proper 27 d'octubre. Es podran gaudir de noves activitats que s’afegeixen a la festa de referència d'aquest element tan característic de la gastronomia berguedana. Però la cita aposta també enguany per compartir protagonisme amb un nou aliat: la patata de muntanya.
 
La Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre, iniciativa de l'Ajuntament de Gósol i els productors de pèsol negre del municipi, amb el suport de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, va néixer l'any 2016. El pèsol negre és un dels elements gastronòmics de referència al Berguedà, amb una llarga tradició de cultiu al poble de Gósol. És per això, que llavors es va iniciar la proposta, que pretén  impulsar aquest producte singular entre els agricultors locals i treballar-hi, amb l'objectiu que en no minvi la seva producció. 

Tot i ser un producte poc conegut fora de la comarca, el pèsol negre té cada cop més una major quantitat d'amants, i cada cop hi ha més cuiners i restaurants que ofereixen un ampli receptari de maneres de cuinar el pèsol.

En la tercera edició de la mostra gosolana hi haurà noves activitats vinculades al poble. Es podrà gaudir d'un mercat amb  productes que formen part del Parc Natural Cadí-Moixeró, el concurs d’espantaocells, una visita guiada fins al Castell de Gósol i la visita al Centre Picasso. També es realitzarà un maridatge de vins catalans amb receptes de pèsol negre i patata de muntanya. Hi haurà una pesolada popular amb sobretaula musical amb Laura Luceño, i per als mes menuts un taller de ceràmica on s’elaboraran plats amb els colors del pèsol negre. L'Ajuntament de Gósol ha expressat la voluntat de seguir treballant amb aquest producte per tal que no deixi de ser "un element agrícola i gastronòmic singular de la comarca", tot i afegir la patata de muntanya com a atractiu en aquesta edició del programa de la mostra. 

Un vídeo

En el marc d'aquesta proposta gastronòmica del pròxim dia 27, s'ha editat un vídeo on s'explica el procés del cultiu i la recol·lecció del pèsol negre, així com també una mostra de les possibilitats culinàries d'aquest producte. El vídeo s'afegirà al conjunt de recursos audiovisuals que està elaborant l'àrea de turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà per donar a conèixer la comarca a nivell turístic a partir d'alguns dels seus productes. 

Arxivat a