La ruta històrica teatralitzada per Gironella supera totes les expectatives de públic

La proposta va acollir unes 170 persones entre visitants de diferents punts de Catalunya i un autocar del País Basc

15 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:58h
Molta gent durant la visita teatralitzada a Gironella.
Molta gent durant la visita teatralitzada a Gironella. | Cedida
La Ruta Històrica Teatralitzada per Gironella, que s'ha fet aquest dissabte, coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni 2018, ha estat tot un èxit. Segons ha explicat el regidor de Promoció Turística, David Saborido, a la proposta van acabar sumant-s'hi un total de 170 persones, superant totes les previsions.

"Vam fer difusió de les activitats que fèiem el cap de setmana; per exemple, va sortir un reportatge a una revista cultural del Barcelonès. Però no ens esperàvem aquesta quantitat de gent, sinó potser una vintena o una trentena de persones", ha dit. "Fins i tot va coincidir la visita d'un autocar de gent gran del País Basc, de Bizkaia, pels quals es va improvisar un petit servei d'interpretació, perquè també poguessin realitzar la visita teatralitzada que era en català", ha celebrat David Saborido, que ha explicat que l'activitat ha estat possible "gràcies a un acord amb un grup de teatre de joves del municipi, que s'anomenen la Paparra i que pertanyen a la Gresca".
 

Visita teatralitzada al centre històric de Gironella. Foto: Cedida


En la ruta, creada l’any 2016, es visiten alguns dels edificis més singulars de Gironella, com l’Església Vella, la torre de l’Amo de Cal Metre, o el Pont Vell, entre altres. 

Saborido ha destacat, per tant, que "no és la primera vegada que es fa una visita guiada pel centre històric de Gironella, però sí que és el primer cop que es teatralitza d'aquesta manera". Segons David Saborido, "la primera vegada que va fer-se aquest tipus de visita, el 2016, van escenificar-se un seguit de quadres plàstics per posar millor en context els visitants", però no hi havia diàlegs com aquest cop ni el treball més teatral que s'hi ha afegit aquest dissabte.  Des de llavors la visita en si, sense actors, s'ha fet dues o tres vegades, ha indicat Saborido.

"La il·lusió de la Paparra, el grup de teatre, és de poder-ho continuar, amb més esforços, més pensades per continuar de cara al futur amb aquestes teatralitzacions", ha assenyalat el regidor de Promoció Turística, que ha assegurat que des del consistori també estan molt satisfets i esperen repetir l'experiència. "La proposta ens permet teatralitzar el patrimoni arquitectònic, fer que hi parem més atenció, aturar-nos a pensar en l'època, la funció d'un monument determinat, l'església, el castell o la presó", ha comentat Saborido. 

David Saborido ha posat en valor una altra de les propostes d'aquest passat cap de setmana: la inauguració de la Ruta de les Fonts, que va fer-se divendres i que va donar a conèixer una nova ruta local per descobrir fins a 14 fonts, tot caminant. Saborido ha explicat que aquestes activitats de les jornades europeees han permès posar l'accent en el patrimoni del municipi i al seu entorn, i ha afegit que aquestes jornades obren les portes a futures actuacions de promoció turística als edificis i són impuls per projectar els recursos de Gironella. L'alcalde David Font també va fer-se ressò de l'èxit a través de les xarxes aquest cap de setmana.