L’Arxiu Municipal de Vallcebre amplia el seu dipòsit

Han adequat un espai destinat a ingrés de la documentació i un petit magatzem per garantir-ne el creixement

Redacció
15 d'octubre del 2018
Arxiu de Vallcebre.
Arxiu de Vallcebre. | Diputació de Barcelona
L'Arxiu Municipal de Vallcebre (Berguedà) estrena noves instal·lacions per allotjar part del seu fons i garantir el creixement a curt i mig termini. Aquest nou espai permet incorporar els elements essencials per facilitar un correcte funcionament de l'arxiu, que forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona (XAM) des de l’any 2007.
 
L'actuació ha estat coordinada i supervisada per tècnics de l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona, que ja es va fer càrrec de la classificació i inventariat del seu fons l'any 2006.
 
També van ser els tècnics de l'OPC els qui ordenaren, classificaren i inventariaren els fons de l'Arxiu Municipal de Vallcebre l'any 2006. Aquest arxiu forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals (XAM) des de l'any 2007.
 
Les noves instal·lacions de l'Arxiu Municipal permeten incorporar els elements essencials per tal de garantir un correcte funcionament del Servei d'Arxiu Municipal. Així, per als dos dipòsits s'hi ha adequat un espai destinat a ingrés de la documentació i un petit magatzem; el nou dipòsit s'ha equipat amb prestatgeria fixa. Els espais de treball i despatx per a l'arxiver i la sala destinada a consultes continuen trobant-se a l'edifici consistorial.
 
En total, els dipòsits de l'Arxiu Municipal de Vallcebre disposen de 88,20 metres lineals de prestatgeria. A banda dels fons corresponents a la documentació municipal (1741-2016), també s'hi conserven fins a 8 fons més que són els del Jutjat de Pau, la Falange, la Hermandad Sindical de Labradores y Ganaderos, la Junta de Capmasats i Barracaires, el Sindicat Local del Combustible, l'Agrupació de Defensa Forestal, el fons de Mariano Grandia Soler i el fons de Josep Ramon Grandia Soler "El Nai", autor del darrer aixecament carlí a Catalunya.