FOTOS Brossa al carrer en punts del Berguedà després de la retirada de contenidors

El nou sistema de recollida de residus porta a porta s'inicia entre aquest diumenge 14 i dilluns al matí a nou municipis

Redacció
14 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:07h
Brossa al costat d'un contenidor de vidre, a Cal Marçal (Puig-reig).
Brossa al costat d'un contenidor de vidre, a Cal Marçal (Puig-reig). | Pilar Màrquez Ambròs
És segurament el tema de conversa més recurrent de les sobretaules d'aquest diumenge.  La retirada de contenidors, per la implantació del porta a porta, s'ha fet de manera progressiva, però no ha escapat a les crítiques dels veïns. 
 
A Puig-reig, l'equip de govern que encapçala l'alcalde Josep Maria Altarriba va expressar "sorpresa" divendres per la retirada de tots els contenidors de residus, també els de l'orgànica. Aquell mateix dia l'ajuntament va habilitar un grup de contenidors a l'Avinguda 1 d'Octubre (antic Passeig Riera de la Sala) per tal que, qui ho necessités, poguès fer-ne ús fins l'inici de la recollida porta a porta a partir del diumenge 14. Aquesta mesura ha resolt en part la preocupació dels veïns, però no ha evitat que hi hagi persones del municipi que encara aquest diumenge al migdia hagin decidit deixar la brossa al carrer. 
 

Brossa en un dels punts on abans hi havia contenidors, en una de les sortides de Puig-reig. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 
Per emergències, Gironella també ha habilitat un espai davant de la piscina municipal. A la vila, segons el consistori, la retirada de contenidors no ha tingut major afectació, més enllà de casos puntuals. 

D'altra banda, veïns de l'alt Berguedà han advertit de punts on sí que també s'ha deixat brossa i cartrons al carrer. 
 

Brossa i cartrons a Bagà. Foto: Cedida

 
El nou sistema de recollida de residus s'inicia entre aquest diumenge 14 i dilluns al matí a nou municipis: Bagà, Casserres, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Olvan, Puig-reig i Sant Julià de Cerdanyola.