Treballadors del Consell Comarcal del Berguedà reivindiquen el dret a anar a la feina el 12 d'octubre

Una quinzena de persones han fet una tasca col·lectiva de neteja dels voltants de la Riera de Merlès

12 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:51h
Un grup de treballadors del Consell amb  brossa recollida a la Riera de Merlès.
Un grup de treballadors del Consell amb brossa recollida a la Riera de Merlès. | Cedida
Una quinzena de treballadors del Consell Comarcal del Berguedà han organitzat aquest 12 d'octubre "una jornada laboral alternativa" per fer visible que "no hi ha res a celebrar" el Dia de la Hispanitat. Els treballadors han assenyalat que "donada la negativa dels responsables de l'ens a permetre treballar el 12 d'octubre" s'ha organitzat una jornada de treball fent una tasca col·lectiva de neteja dels voltants de la Riera de Merlès. 

Segons han apuntat, han aprofitat per fer-ho "de forma lúdica i divertida, compartint el jornal amb les famílies i fent una tasca beneficiosa per a la comunitat; tot ajudant a mantenir nets espais d’interès com és la Riera de Merlès". Entre el gruix de bosses recollides s'hi ha trobat, sobretot, moltes burilles, plàstics, llaunes, ampolles, i un munt de diferents objectes.

Els treballadors han incidit en el fet que haurien "preferit" realitzar "la feina habitual" a les oficines de l'ens, però han valorat la jornada "de forma molt positiva" i indiquen que "en properes jornades com la d'aquest 12-O" podrien repetir-la. Un portaveu dels treballadors ha especificat que s'ha volgut fer aquesta acció "de caire simbòlic" perquè, tot i demanar-ho, "a nivell polític ens van dir que el consell estaria tancat".

Els empleats de l'ens comarcal han afegit que "altres anys se'ns permetia treballar a les oficines, sense que es notés ni s'enviés correus". Però han indicat que "no volíem caure en això perquè entenem que estem reivindicant alguna cosa, i reivindicar-ho dins d'un despatx no té gaire sentit". Els treballadors posen d'exemple "altres administracions" on s'ha buscat la manera que qui volgués pogués treballar aquest divendres.
 

Els treballadors asseguren que van demanar treballar el 12-O però que van rebre una negativa. Foto: Cedida

Arxivat a