La Fira del Bolet de Vilada arriba a la 24a edició amb gastronomia, tallers i mostra d'oficis

El guardó de la fira és per a la meteoròloga Gemma Puig i per a Lluís Casals i Pere Torner de l'entitat Amics del Camí

11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:36h
Un boletaire amb rovellons, camagrocs i fins i tot un pebràs al cistell.
Un boletaire amb rovellons, camagrocs i fins i tot un pebràs al cistell. | Sílvia Berbís
La tradicional Fira del Bolet de Vilada, que es realitza aquest divendres 12 d'octubre, presenta un programa amb degustacions i tallers i arriba enguany a la 24a edició. A més, es farà l'entrega del guardó "Quins Bolets!" a la meteoròloga berguedana Gemma Puig, per la seva activitat i prestigi professional, i a Lluís Casals i Pere Torner, per la seva feina al capdavant de l'entitat Amics del Camí, organitzadora de les caminades populars de Vilada durant més de 20 anys. 

Entre les activitats programades, destaquen la Fira Artesanal que obrirà portes a les 10 del matí, l'esmorzar popular amb botifarra amb bolets i vi del país, i la dotzena Mostra Micològica de Vilada, a dos quarts d'11 del matí. També s'hi farà un taller de bombolles gegants, a càrrec de Munt d'Arts, i la 7a Trobada de Plaques de Cava. A les 12 del migdia s'hi afegirà l'exhibició de domini de ramat a càrrec de gossos pastor, animals que fan aquesta tasca habitualment. 

A les 4 de la tarda es convoca a tots els participants del 24è Concurs Gastronòmic,a l'Ajuntament de Vilada. El certamen començarà mitja hora després, i finalment es farà tast dels plats i entrega de premis. El jurat del concurs està conformat pel reconegut xef Xavier Ribolleda, la meteoròloga, Gemma Puig, el productor, director i guionista, Ricard Figueres, la dinamitzadora de patrimoni, Carme Sallés, i Pere Torner d'Amics del Camí de Vilada.

Antics oficis

En el decurs de tot el dia, a la fira, es mostraran oficis, amb un ferrer que forjarà claus, dracs i picaportes, un manyà que elaborarà reixes i tancaments, i l'arbre de les claus. Al matí, també es farà la degustació popular de pinxo de botifarra amb bolets, els Tallers de Bolets, a càrrec de Polar Trek, i degustació i venda de vins i caves de Finca Baldús. 

Consulta el programa de la 24a Fira del Bolet de Vilada.
Arxivat a