VÍDEOS Monstres, crits agònics i èssers estranys, l'avantsala als terrorífics passatges d'Horrorland

En l'estrena del parc, el públic va desafiar la pluja i va fer cua per visitar els diferents passatges, amb la temperatura que pertoca a l'octubre al Prepirineu, fins gairebé la una de la matinada

11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:37h
Un dels monstres de l'exterior d'Horrorland.
Un dels monstres de l'exterior d'Horrorland. | Pilar Màrquez Ambròs
La central tèrmica de Cercs va tancar fa set anys després de 40 anys generant electricitat a partir del carbó. Ahir el polígon industrial que es troba als peus de la colossal estructura va bategar de vida amb desenes d'éssers trets dels pitjors malsons, llums i efectes especials. Els promotors d'Horrorland havien promès que el terror no només es trobaria dins dels passatges, que des de primera hora de la nit van omplir de crits i somriures entremig d'esglais, i així va ser.

Un monstre amb una serra mecànica, un èsser llargarut que semblava que hagués arribat a Cercs sortit de l'univers de ficció de qualsevol pel·lícula de terror i fantasia (amb un gra d'imaginació qui sap si de la genial el "Laberint del Faune"), un faquir i el seu il·lusionisme de foc a la gola, l'incansable Mortimer amb ulls amb pupil·les dilatades, llargues ungles i maquillatge o un jove enganxat a un monstre, passejaven impassibles i arrencaven ensurts pels carrers del centre d'empreses que acull Horrorland. 
 

El repte era que els visitants - que aquest dimecres eren persones del sector, bloggers i periodistes, però també molts veïns de Cercs - tremolessin com flams i també s'acompanyessin de rialles abans i després dels passatges del terror que hi ha al parc.

El públic va desafiar la pluja i va fer cua per visitar els diferents passatges, amb la temperatura que pertoca a l'octubre al Prepirineu, fins gairebé la una de la matinada. Els carrers i les naus del Centre d'Empreses de Cercs es van omplir per descobrir l'univers del primer parc de terror del sud d'Europa, i els monstres de l'exterior n'eren l'avantsala

Quant als passatges, sense poder-ne desvetllar gaire res per no arruïnar la diversió,la Térmica va ser potser una de les propostes que els visitants de casa van voler provar primer. Amb espècies mutants a causa de la radiació fictícia, i un laberint canviant en què el públic ha de triar quin camí prendre. A Horrorland hi ha un total de set passatges. I gairebé tots, entre els quals, l'Aquelarre - un recorregut gairebé a cegues, apel·lant a la resta dels sentits, inspirat en el món de la bruixeria - i El Matadero - on són els animals els qui et tracten com la bèstia que va a l'escorxador - van tenir cues i esglais gairebé fins a l'hora de tancar. A la sortida, d'aquest darrer passatge del terror, que imita el procés pel qual passen els animals abans de ser tan sols carn; dos nois, en Marc i en Josep explicaven que els havia impressionat. "Saps que són personatges però juguen de manera que t'acaben espantant igualment", van explicar.

Miquel Teruel, expert en escapes, va vaticinar que el parc convencerà i marcarà diferències amb propostes similars que puguin sorgir també arran de l'èxit impressionant que ha tingut des de bon principi.