«The Zone of Hope» o com viure el canvi climàtic en primera persona

Una experiència pionera amb tecnologia immersiva permet experimentar a Barcelona els efectes de l'escalfament global

Redacció
11 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 11:00h
«The Zone of Hope», una experiència amb  tecnologia immersiva
«The Zone of Hope», una experiència amb tecnologia immersiva

Els experts de l'ONU van fer aquesta setmana un crit d'alerta per reclamar “canvis sense precedents” per intentar que la temperatura global de la Terra “només” augmenti 1,5 ºC. En aquest context d'emergència global, una experiència amb tecnologia immersiva permet experimentar al mateix centre de Barcelona els efectes del canvi climàtic.

Es tracta de The Zone of Hope, un projecte impulsat per Aigües de Barcelona amb la col·laboració de Mediapro. Mitjançant l’ús de la tecnologia immersive extreme, única a Europa, trasllada els visitants a diversos entorns en què l’excés de CO2 a l’atmosfera ho està canviant tot. Una exposició pionera en la qual el públic pot experimentar el que poden arribar a viure les futures generacions si no s'atura o, si més no, es mitiga el canvi climàtic.

Experiència: The Zone Of Hope
Fins quan? 20 de gener del 2018
On? Reial Cercle Artístic de Barcelona. Carrera dels Arcs, 5, Barcelona
Horari? De dilluns a diumenge, de 10.00 a 19.30
Grups: màxim 4 persones
Cal reservar? Sí, amb un mínim de 24 hores d'antelació al web thezoneofhope.com
Quant costa? Entrada gratuïta per a clients d’Agbar. 15 euros per al públic en general
Atenció! Experiència reservada a majors de 13 anys

El fil argumental és la vida d’una nena, la Violeta. De la seva mà, el públic viatja en el temps per un món assolat pel canvi climàtic, aturant-se els anys 2038, 2068 i 2093, quan la Violeta té 20, 50 i 75 anys, respectivament. En aquest viatge es viu el desglaç de l’Àrtic, una inundació a Barcelona i la desertificació a l’embassament de la Baells, al Berguedà.

The Zone of Hope permet, des del centre de Barcelona, traslladar-se a un futur hiperrealista generat en 3D en el qual el visitant es desplaça lliurement pels espais, seguint les indicacions de la Violeta. Aquest desplaçament per l’acció representa una revolució en el món de les experiències immersives.

Compromís amb el medi ambient

Un mur interactiu al final de l’exposició convida l’espectador a comprometre’s amb el medi ambient. El visitant pot seleccionar el nivell de compromís i les accions que està disposat a assumir per frenar el canvi climàtic, activitats que es poden dur a terme el seu dia a dia.

L’experiència, a més, no s’acaba amb la visita. The Zone of Hope farà arribar als visitants un últim missatge a través del correu electrònic, en el qual hi haurà informació extra relacionada amb els compromisos que han adoptat en l’exposició.