Demanen 5 anys i mig de presó pel responsable d'un basar de Gironella acusat d'abusar de tres menors

L'home va ser detingut el març de l'any 2014 per haver realitzat diversos tocaments a tres nenes que aleshores tenien entre 8 i 10 anys

10 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:35h

Audiència de Barcelona Foto: Europapress


La fiscalia demana cinc anys i mig de presó a un veí de Gironella acusat d’abusar sexualment de tres menors d’edat. Es tracta del responsable d'un basar situat al centre del poble, de 49 anys i de nacionalitat xinesa, que va ser detingut el març de l'any 2014 per haver realitzat diversos tocaments a tres nenes que aleshores tenien entre 8 i 10 anys. L'home, que respon a les inicials Z.C., i que no té antecedents, serà jutjat el dimecres 17 d'octubre a la secció novena de l'Audiència de Barcelona. 

El document de qualificació de la fiscalia apunta que l'acusat hauria fet tocaments a les menors a la mateixa botiga de la qual era responsable, en algun cas en repetides ocasions. L'establiment està situat molt a prop de l'Escola de Gironella. Els fets, segons ha indicat l'acusació pública, van passar entre els anys 2013 i 2014. La víctima més jove tenia 8 anys en el moment dels fets. La nena va patir l'abús dues vegades en anar a comprar. A més de realitzar-li tocaments a la panxa i el baix ventre, l'acusat li hauria fregat les parts íntimes per sobre de la roba en una de les ocasions.

Una segona víctima, de 10 anys, va patir també tocaments en tres ocasions. La tercera de les menors afectades, de 9 anys, va sortir corrents després que l'home fregués els seus genitals amb l'excusa de posar la mà a dins de la butxaca de la jaqueta, per veure si portava cèntims. 

L'acusació pública creu que els fets són constitutius de tres delictes d'abús sexual a menors de tretze d'anys d'edat, dos dels quals de manera continuada, i que "no concorren circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal". La fiscalia sol·licita, doncs, que l'home sigui condemnat a cinc anys i sis mesos de presó, amb pena accessòria d'inhabilitació del dret de sufragi passiu i prohibició d'acostament i comunicació amb les menors en un radi de 500 metres durant tres anys. 

També es demana que indemnitzi a cadascuna de les víctimes amb 3.000 euros per l'afectació psicològica que presumptament els va causar amb les seves accions.
Arxivat a