L'Ajuntament de Puig-reig demana desocupar a canvi d'habitatge i ajuts

El consistori berguedà recorda que la família “no ha estat desnonada”

Redacció
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 19:49h
L'Ajuntament de Puig-reig ha manifestat, aquest dimarts i a través d'un comunicat, la seva voluntat d'arribar a un acord amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Berguedà per solucionar la situació de les famílies que, actualment, estan ocupant una casa del carrer Cal Casas del municipi. 

Segons ha informat, la proposta passa per trobar un pis de lloguer propietat d'un banc perquè, negociant, es pugui arribar a pagar un lloguer social. D'altra banda, des dels serveis socials i des de Càritas, l'Ajuntament es presta a continuar pagant els subministers d'aigua, llum i gas, així com els ajuts alimentaris, fins que la família disposi d'ingressos. En qualsevol cas, però, demana a la PAHC “cercar una solució conjunta per desocupar la casa” que, segons van afirmar, és propietat d'un promotor i no d'una entitat bancària. 

De fet, han volgut recordar que la família de sis membres -tres dels quals menors- que actualment ocupa l'habitatge ja ha estat ajudada anteriorment, tant econòmicament com a través d'aliments pel municipi: “També han estat ajudats des de Càritas, des del Consell Comarcal i des del Departament d'Habitatge de la Generalitat amb ajudes al lloguer”. 

D'altra banda, l'Ajuntament ha afirmat que la família encara té un contracte de lloguer vigent en una altra adreça i que, “a data d'avui, no ha estat desnonada”. 

Reunions anteriors

Segons indica el comunicat, l'Ajuntament va aprovar una moció de suport a la PAHC i, actualment està complint els seus compromisos. Entre aquests, els que es van acordar entre tots els grups polítics i la plataforma per tal de preparar una relació de pisos buits propietat de bancs i immobiliàries de bancs; preparar una relació de famílies de Puig-reig amb problemes per pagar el lloguer o la hipoteca, i negociar amb les entitats bancàries lloguers socials. En aquests moments, han afirmat, ja s'han realitzat els dos primers punts, i “s'ha començat a negociar amb els propietaris de pisos de lloguer”. 

No obstant això, el consistori ha criticat que dos dies després d'aquesta reunió, la PAHC va ocupar la casa “sense mantenir cap més negociació” i va punxar-ne els serveis, un fet que ha causat malestar entre els veïns del municipi, “que no veuen bé aquest tipus d'ocupacions, creant inseguretat i mala convivència”. 
Arxivat a