Arriba la sisena edició de les Jornades de les Colònies Industrials del Berguedà

Com a novetat d'enguany s'inclou la col·laboració de l'oficina de la Unió Europea a Barcelona, a partir de la qual hi haurà un debat a Puig-reig sobre polítiques europees

Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat el 10 d'octubre a les 19:33h
Jornades de les Colònies Industrials al Berguedà.
Jornades de les Colònies Industrials al Berguedà. | Cedida
Arriba la sisena edició de les Jornades de les Colònies Industrials del 12 al 17 d'octubre, una iniciativa del Museu de la Colònia Vidal i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, per posar en valor les colònies tèxtils.
 
La destacada concentració de colònies tèxtils que hi ha al Berguedà és única a tot Europa, i posa en valor que el Berguedà i Catalunya eren a la punta de llança del desenvolupament tèxtil al territori a finals del segle XIX i inicis del segle XX. Per aquest motiu es considera important implementar actuacions que combinin la visualització de les possibilitats turístiques i de desenvolupament empresarial d'aquests nuclis, conjuntament a accions de reflexió que ofereixin noves alternatives a aquests espais.
 
Les jornades consten d'activitats lúdiques i culturals, per tal d'atraure a visitants, i també articulen activitats reflexives dirigides a persones amb un coneixement més profund de les dinàmiques i casuístiques existents en aquests nuclis amb activitat frenètica durant la revolució industrial i que actualment han quedat despoblats. Habitualment, es realitzava un espai de debat el diumenge en el qual es convidaven ponents de fora de la comarca, per conèixer exemples d'èxit d'altres territoris, però aquest any s'ha optat per construir un col·loqui amb persones de diferents àmbits que poden aportar noves perspectives als entorns de les colònies tèxtils.

Visita teatralitzada i debat
 
De les diferents activitats se'n destaca la visita teatralitzada del dissabte 13 al Museu de Cal Vidal, que transportarà al visitant a la vida i quotidianitat de les colònies des d’una perspectiva vivencial, aproximant aquella realitat als nostres dies i utilitzant una pedagogia pròxima i agradable. 
 
També s'inclouen activitats que s'han preparat a Logos, de l'Ametlla de Merola, al Konvent de Cal Rosal i a la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou amb diferents temàtiques, que són una mostra dels actes que es realitzen durant l'any en aquests àmbits.
 
Com a novetat d'enguany s'inclou la col·laboració de l'oficina de la Unió Europea a Barcelona per tal d'establir el diàleg ciutadà. Es farà "Politics and Beer", el dia 17, a Puig-reig, que consisteix en un debat obert amb els assistents per explicar les polítiques que porta a terme la UE i com afecten als ciutadans. Hi participarà Ferran Terradellas, cap de l'oficina de la Comissió Europea a Barcelona juntament amb l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba. El debat es combinarà amb un tast de cerveses berguedanes.

Programa de les 6enes Jornades de les Colònies Industrials.
Arxivat a