Un veí de Berga fuig d'un control a Manresa, s'accidenta a Balsareny i dona positiu en alcoholèmia

Els Mossos van detenir el conductor, un jove de 28 anys

Redacció
09 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 12:57h

Un agent dels Mossos d'Esquadra de la divisió de Trànsit. Foto: Albert Segura


Agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central van detenir el passat dissabte un home, de 28 anys i veí de Berga, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària.

Els fets van succeir pels volts de les vuit del matí del mateix dia 6 d'octubre, durant un control preventiu d'alcoholèmia que s'havia muntat a la carretera BV-4511, al punt quilomètric 2.5, sentit Santpedor, al terme municipal de Manresa.

Un turisme es va aproximar al control i, quan un dels agents li va donar clares indicacions perquè s'aturés, el conductor en va fer cas omís i va marxar del lloc a gran velocitat en direcció a la carretera C-25, sentit Girona.

Ràpidament els agents van seguir el vehicle que circulava de forma temerària, realitzant avançaments antireglamentaris. El vehicle escàpol es va desviar per la C-16, direcció Bellver de Cerdanya, i va circular més de 9 quilòmetres a gran velocitat i posant en perill la resta d'usuaris de la via.

Finalment, a l'alçada del punt quilomètric 67, al terme municipal de Balsareny, el vehicle va sortir de l'autovia i a causa de l'alta velocitat que portava va xocar contra la tanca de seguretat. Després de comprovar l'estat dels ocupants del vehicle i observar que no hi havia ferits, es va realitzar la prova de detecció alcohòlica al conductor. Aquest va donar un resultat positiu de 0,77 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, una taxa que triplica el màxim permès que és 0,25 mg/l.

Per aquests motius, el conductor va quedar detingut per conducció temerària i conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. El detingut va passar el diumenge a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.