Patrimoni

Gironella inaugura la Ruta de les Fonts amb una caminada

La creació de l'itinerari i les actuacions de recuperació de les fonts han tingut un cost de 32.216 euros, dels quals 13.000 euros els ha subvencionat la Diputació de Barcelona

per Redacció, Berga | 9 d'octubre de 2018 a les 11:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La caminada d'inauguració serà divendres 12 d’octubre. Foto: Ajuntament de Gironella


L'Ajuntament de Gironella inaugurarà el pròxim divendres 12 d'octubre, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, la Ruta Circular de les Fonts de Gironella amb una caminada popular. La ruta s'ha creat amb la voluntat d'augmentar l'oferta de zones turístiques del municipi i de complementar la futura Via Blava del Llobregat.
 
Aquesta ruta, basada en el treball de recerca de la gironellenca Anabel Soto, ha permès recuperar i restaurar 14 fonts del municipi i unir-les en una ruta circular de poc més de 9,5 quilometres. La Font del Paco marca l'inici de l'itinerari que recorre la Font de l'Ermita, la Font de Cal Ramons, la Font de Cal Pere Vell, la Font de Cal Feliu, la Font del Tirai, la Font dels Torracs, la Font de Cal Foroll, la Font del Balç, la Font de Ca La Manuela, la Font de Cal Gibert, la Font dels Dipòsits, la Font del Cuc, la Font de Cal Pequeño, i es torna a la Font del Paco.
 
Tal i com ha explicat la regidora de Salut Pública, Teresa Terricabres, la ruta es troba en la seva primera fase, i la voluntat del consistori és poder-la ampliar a més fonts de Gironella, incloent-hi les fonts de les colònies de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou. Terricabres, també ha destacat la implicació i col·laboració de gironellencs en el procés de localització de les fonts.
 
La sortida inaugural està programada a les 10 del matí a la Font del Paco, a la plaça Doctor Armengou, i és gratuïta.
 
La creació d'aquesta ruta i les actuacions de recuperació de les fonts han tingut un cost de 32.216 euros, dels quals 13.000 euros els ha subvencionat la Diputació de Barcelona.

 

Participació