La xifra de participants a les activitats d'estiu de la Baells davalla a causa del mal temps

L'embassament va tancar la campanya estival amb 806 participants, mentre que al 2017 en van ser 958 | També les empreses privades han registrat menys persones, tot i que s'assegura que s'ha registrat més turisme de qualitat

Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:15h

Nadadors a la Baells. Foto: ADBerguedà


L'embassament de la Baells ha tancat la temporada d'estiu amb 806 participants, una xifra inferior a la de participants de 2017, que va ser de 958 persones. No obstant, l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, que n'impulsa l'activitat, ha explicat aquest dilluns en una nota de premsa de valoració de la temporada que "s'ha augmentat el turisme de qualitat" i "s'ha millorat la varietat d'activitats" que s'han ofert. Aquest dilluns, Berguedà Turisme ha publicat, a més, un vídeo per promocionar aquest entorn. 
 
A causa de les pluges del mes de juliol, diverses activitats es van haver de suspendre, com és el cas del torneig de waterpolo o la dinamització de la via brava i d'altres van tenir menys participació com la travessa de la Baells, segons han explicat fonts de l'Agència de Desenvolupament. Al mateix temps hi havia diferents activitats que presentaven ja d'entrada un nombre màxim de participants, com les eco-excursions o el bateig de wakeboard.

Segons la nota, és aquest cúmul de circumstàncies el que ha fet disminuir el volum total de participants en relació al 2017, que va ser de 958 persones. "Els anys que hi hagué la cursa Sailfish s'obtenien uns resultats de participació molt més elevats deguts a la presència d’aquesta prova multitudinària (1486 participants l’any 2014; 1846 participants l’any 2015; i 2279 participants l’any 2016) i, per tant en cap cas, es poden comparar amb els resultats actuals", expliquen també des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

9.586 persones han participat en activitats de les empreses privades
 
En relació a la participació en activitats d’empreses privades, el 2017 es van registrar fins a 10.522 participants, mentre que el 2018 hi ha participat 9.586 persones. Tot i aquest descens de participació els empresaris que gestionen les diferents activitats apunten, segons la nota, que "la despesa mitjana per persona ha pujat". Per tant els usuaris que han participat en alguna activitat o servei a la Baells ha realitzat més activitats, hi han dedicat més temps o han escollit activitats més cares. 
 
"L'aposta per escurçar la temporalitat, millorar en diversitat i qualitat d’activitats, així com millorar el perfil del visitant i la despesa que aquest genera, s’ha assolit, generant un equilibri més sostenible entre la preservació de l’entorn natural i el desenvolupament de les empreses que es nodreixen d’activitats a la Baells", expliquen des de l'agència. "Aprofitant-ne l'activitat frenètica i amb la voluntat de seguir apostant per un turisme de qualitat, s’ha elaborat un vídeo promocional de la Baells, per tal d'incentivar i promocionar aquest espai, així com la multitud d’activitats que s’hi poden realitzar", en conclouen els responsables.