Berga acollirà una de les obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015

'Locus Amoenus' d’Atresbandes es representarà el 26 d'abril al Teatre Municipal

Redacció Osona.com
20 de gener del 2015
Actualitzat a les 15:32h
Els finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015.
Els finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015. | Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA

El jurat del Premi BBVA de Teatre 2015 ja ha seleccionat les sis obres finalistes, de les 84 propostes teatrals que s’han presentat, provinents de companyies d’arreu de Catalunya. Es tracta de “Nadia”, de  Nadia Ghulam / La Conquesta del Pol Sud; “Confidències a Al·là”, de Sala Atrium; “MedeaMaterialMedea”, d’Artmagnètic; “M.A.R.I.L.U.L.A”, de la Lula Produccions; “La Caputxeta Gal·làctica”, de la companyia Insectotròpics; i “Locus Amoenus” d’Atresbandes.

Aquests sis espectacles es representaran en diversos teatres i espais de tot Catalunya durant el mes d’abril, en concret, a Valls, Sant Feliu de Guixols, Tàrrega, Manlleu (Espai Rusiñol, 19 d’abril), Calldetenes (Auditori Teatre, 25 d’abril) i Berga (Teatre Municipal, 26 d'abril).

El Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural de Terrassa. El Premi BBVA de Teatre és el guardó teatral de major dotació econòmica d’aquest país. Els cinc finalistes restants obtindran una aportació econòmica de 900 euros.

El 4 de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia vetllada, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà el Premi a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.
 
El jurat d’aquesta 15a edició està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l’actriu Amàlia Sancho; el programador de L’Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer; i el també actor i director del certamen, Joan Roura.
Arxivat a