Els tastos boletaires i la música omplen el carrer Major de bullici i gastronomia local

Vint-i-tres restaurants participen en un concurs que reparteix milers de tapes entre berguedans i visitants

06 d'octubre del 2018
Actualitzat el 07 d'octubre a les 8:17h
Una multitud ha omplert el carrer Major durant el concurs de tapes de bolets.
Una multitud ha omplert el carrer Major durant el concurs de tapes de bolets. | Pilar Màrquez Ambròs
Els berguedans omplen ben poques vegades el carrer Major com ho fan per la Berga Bolet. El fenomen del concurs de tapes s'ha convertit en una cita imprescindible del mes d'octubre a la ciutat i enguany, en la cinquena edició, tampoc ha defraudat. Milers de tapes, vint-i-tres restauradors i propostes culinàries d'allò més variades al voltant del món del bolet, han convertit l'eix comercial del centre històric en un formiguer de persones. L'activitat ha tornat a resultar tot un èxit pels comerciants. En total, els botiguers i restauradors han posat a disposició del públic unes 15.000 tapes, repartides entre primers, segons i postres, en un acte que manté l'èxit del primer dia. 

Les 8 del vespre ha estat l'hora d'arrencada d'una nit de tapes, música i cues de gent al carrer Major. Un ambient festiu que s'ha encomanat pel centre, amb famílies i persones de totes les edats. Tapes calentes, creps, pinxos, hamburgueses, arròs negre, trinxat, carn, dolços i xocolata. Tothom ha pogut tastar les tapes, a un preu de 2 euros per unitat, i votar-ne la millor. Entre aquells que han tastat els plats, i que han introduït la butlleta a la bústia de la plaça de Sant Joan, se sortejarà un cap de setmana de turisme rural al Berguedà. Segons han explicat els restauradors, el preu ha pujat respecte l'any passat per assegurar la qualitat de la tapa i la bona presentació. 
 

S'han ofert tapes de primer plat, de segon i de postres. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Cadascuna de les tapes dels vint-i-tres establiments participants ha convençut a la seva manera, i ha tingut el seu públic. Fins ben entrada la nit s'ha pogut tastar el bolet dolç de Dolceria Pujol; la crep farcida de cua de bou al vi negre amb moixernons i la crema de ceps del Restaurant Gretta, a la llibreria Huch; el pinxo de choux amb mousse de gerds i bolet de xocolata de la Dolceria Alberich; la vedella estofada amb ceps del Rebost; i la torrada amb humus de pèsols negres, botifarra del perol i barrejat de bolets del Corpus. 

Però també el flam de ceps amb cruixent de cacau, cremós de xocolata, fumada i toc cítric, del Restaurant Els Roures, a la botiga de roba d'home Farràs; la patata brava confitada amb bolets i botifarrada del Berguedà del bar Pepe, a Tons Complements; l'arròs negre amb sípia, gambetes i camagrocs, del Restaurant Sant Marc, a Barons; la crep farcida de camagrocs confitats amb salsa de xocolata de Saltatapes a Calçats Caballé; el trinxat amb bolets de Rosell+Malote; l'ou-patata-cep del Kóm Intramuralla; les mandonguilles de tastet i ceps de la Notta; el cigró amb bacallà i llenega dels Congelats i Peix Fresc Cal Simón; la croqueta de trompeta de la mort amb el seu brou del Taller Càtering, a Santi Comellas; la juganera de patata i camagroc del Frankfurt Sant Guim; el caneló de bolet del Restaurant El Padró d'Avià, a la Bodega Argerich; la truita de bolets del Restaurant Travé, a Merceria l'Estrella; el camagroc, rovelló i botifarra del Food Truck La Iaia Pepa, a Òxid; la minihamburguesa de bolets a Cal negre; el consomé de bolets i sotabosc amb mandonguilles de camagrocs del Glaç, a Els Plens; l'escuma de ceps, botifarra del perol i ou de guatlla a la baixa temperatura del Restaurant Terra, a cal Sala Gèneres de Punt; el Puigventós al plat del Restaurant la Cabana, a Vins Simón, i l'A-Típica de tardor del Restaurant Sol i Cel a la Perfumeria Ondina. 
 

L'eix comercial del centre història s'ha omplert de gom a gom. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Els berguedans que s'entretenien entre propostes han pogut conèixer, a més, la història de la Penya Boletaire a través dels plafons de l'exposició dels aparadors d'Art Major, i han pogut jugar a omplir una butlleta amb preguntes i respostes sobre l'entitat. El premi per al guanyador del concurs "Què en saps de la Penya Boletaire?" serà una càmera fotogràfica Sistema Evil, valorada en 630 euros. El sorteig corresponent tindrà lloc el dia 28 d'octubre davant la falla. 

Al matí, hi ha hagut les jornades micològiques, el bosc de bolets que ha atret petits i grans, tallers variats, jocs tradicionals, activitats culturals i artístiques, trobada d'acordionistes i bastoners i un showcooking dirigit per Eduard Finestras, cuinat per Jazmina Ferrer i maridat amb els vins del Celler Rovellats a càrrec de Jordi Solé. La inauguració de la Berga Bolet ha estat una cercavila amb la banda de l’Escola Municipal de Música de Berga, els Nans de la Bauma dels Encantats i el Gegantó Tocat del Bolet de Montmajor.

A dos quarts de 8 del vespre, més enllà del programa de la Berga Bolet, s'ha estrenat l'exposició "Bruixes?" al Museu Comarcal.
 
Arxivat a