La Polifònica i la Camerata Bacasis estrenen «Oratori Pasqual» a les Festes d'Octubre de Serrateix

La cita és dissabte a les 9 del vespre a l'Església del Monestir de Santa Maria

05 d'octubre del 2018
Actualitzat a la 13:22h

L'estrena d''Oratori Breu' de Martí Just, a les Festes d'Octubre de l'any 2012. Foto: Amics de Climent Forner


Serrateix celebra aquest cap de setmana les seves Festes d'Octubre. El més destacat és el concert de la nit de dissabte amb l'estrena de l'obra Oratori Pasqual, composta per Martí Just i amb lletra també de Neus Ballarà. L'interpretaran la coral Polifònica de Puig-reig, sota la direcció de Josep Maria Conangla i Emmanuel Niubò, l'Orquestra de l'Escola Municipal de Puig-reig i l'Orquestra de Cambra Camerata Bacasis, dirigida per Jordi Coll. La cita és a les 9 del vespre a l'Església del Monestir de Santa Maria de Serrateix. 

El Patronat d'Amics de Serrateix organitza la festivitat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Viver i Serrateix. La presidenta del patronat, Meritxell Torrentó, ha explicat que "Martí Just, l'autor d'Oratori Pasqual, és un compositor de Navàs (Bages) que ja va fer l'Oratori Breu que va estrenar-se a Serrateix l'any 2012". Segons ha destacat Torrentó, "la Cambra Camerata Bacasis és, a més, un conjunt format per una vintena de músics de corda, que havien estat vinculats al Conservatori de Música de Manresa". Meritxell Torrentó ha apuntat que, en la part instrumental, s'acompanyaran dels alumnes de grau mitjà l'Escola Municipal de Puig-reig. La Polifònica de Puig-reig aportarà les veus a una obra musical que promet capturar immediatament l'atenció del públic. 
 
El diumenge 7, a les 12 del migdia, se celebrarà la missa commemorativa del mil·lenari del monestir, presidida pel rector, mossèn Climent Forner i predicada pel monjo benedictí pare Jordi Castanyer, de la comunitat del Miracle. La missa estarà amenitzada per la Coral Estel de Gironella i començarà amb la benedicció de la restaurada Capella del Santíssim.

Meritxell Torrentó ha detallat que "les festes d'octubre són la celebració del mil·lenari del monestir de Serrateix, que vam commemorar el 1977; des de llavors cada any fem una festa per celebrar aquesta efemèride, realitzem un concert al vespre de dissabte i aquest acaba amb foc, torrades i vi bo a l'exterior del monestir". 

Consulta el programa de les Festes d'Octubre de Serrateix. 
Arxivat a