La inhabilitació de Montse Venturós obliga a cessar els dos càrrecs de confiança de l'Ajuntament

L'equip de govern té previst que el tinent d'alcalde pugui nomenar de nou la secretària d'alcaldia i la tècnica de comunicació en pocs dies

04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:58h

Montse Venturós i Benet Salellas als jutjats de Berga, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa


La inhabilitació de Montse Venturós afecta els dos càrrecs de confiança que hi ha a l'Ajuntament de Berga i que depenen de la figura de l'alcalde, la secretària d'alcaldia, Meritxell Ferrer, i la tècnica de comunicació, Maite Flores. Un cop que la sentència s'ha comunicat en ferm, aquestes dues persones també són cessades.

Per llei, els càrrecs de confiança del batlle - que són personal eventual - han de plegar automàticament quan es produeix un cessament definitiu de l'alcaldia o en expirar el mandat. L'alcaldessa Montse Venturós ha explicat aquest matí, abans que es fes públic que l'ordre d'inhabilitació es faria efectiva avui, que "elles cauen just quan jo caigui, quan la sentència se'ns hagi comunicat, elles marxen amb mi".

Venturós ha assegurat, això sí, que "el tinent d'alcalde les pot nomenar l'endemà mateix, així que estaran un impàs de dos dies fora". Berga té un total de dos càrrecs de confiança d'acord amb la llei reguladora de les Bases del Règim local, la grandària del municipi, que limita el nombre de càrrecs nomenats per l'alcalde i l'equip de govern segons el nombre d'habitants. 

Meritxell Ferrer va entrar al consistori quan l'alcalde era Ramon Camps (PSC). Des d'aleshores ha continuat al lloc de treball, tant amb Juli Gendrau (CiU) com amb Montse Venturós. Maite Flores va entrar a l'Ajuntament de Brga el novembre del 2016 com a tècnica de suport a l’àrea de Comunicació. Des de finals del 2017 exerceix les funcions de responsable del departament. 
Arxivat a