L'Obra Social de CaixaBank aporta 25.000 euros al Taller Coloma per donar continuïtat al projecte

La signatura de la col·laboració la van formalitzar l'apoderada de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, i el director d'institucions Territorials de Catalunya de CaixaBank, Quim Macià

Redacció
04 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 10:54h

Signatura del conveni. Foto: Cedida


L'Obra Social de "CaixaBank" i l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà han signat un acord de col·laboració, per un import de 25.000 euros, per donar continuïtat especialment a un dels seus serveis, el Taller Coloma, el qual compta amb tres serveis: Servei de Teràpia Ocupacional, Servei Ocupacional d'Inserció i Centre Especial de Treball.

La signatura de la col·laboració la van formalitzar l'apoderada de l'Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fina Canal, i el director d'institucions Territorials de Catalunya de CaixaBank, Quim Macià, els quals van estar acompanyats del director d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera, la responsable d'Acció Social de la Direcció Territorial Catalunya de CaixaBank, Mireia Gorchs, i del director de l'oficina de CaixaBank a Berga, Joan Alberch.
 
El Taller Coloma té com a finalitat atendre i donar feina a persones afectades de disminució psíquica, persones que estan en edat laboral i que resideixen a la comarca del Berguedà. Dins el Taller, què es va inaugurar el 9 de maig del 1984, el Centre Especial de Treball (CET) té com a finalitat realitzar un treball productiu, participant regularment en les operacions de mercat i tenint com a objectiu assegurar un treball remunerat i la prestació de serveis personals i socials que requereixin els seus treballadors, a part de servir com a integració social. Pretenen que els nois i noies que hi treballen puguin esdevenir autònoms econòmicament i que per tant no hagin de dependre d'altres persones. Aquests nois i noies perceben per la seva feina el Salari Mínim Interprofessional i gaudeixen de Seguretat Social.
 
El Servei de Teràpia Ocupacional (S.T.O.) proporciona, mitjançant una atenció de tipus rehabilitador integral, els serveis de teràpia ocupacional i d'ajustament personal i social, a fi que cada persona pugui assolir la seva màxima integració social. L'atenció que es dispensa està destinada a aquelles persones que per la seva afectació física o psíquica, no poden arribar a un determinat nivell de capacitat productiva i per tant no poden cenyir-se a una relació laboral.
 
En el Servei de Teràpia Ocupacional les activitats d'ocupació terapèutica que s'hi realitzen són feines del mercat laboral ordinari, proporcionades per empreses de la comarca i d'àrees industrialitzades. Dins el camp de l'Ajust Personal i Social, proposen diferents activitats (música, fisioteràpia, piscina, caminades, teràpia ocupacional, informàtica, costura...) destinades a aconseguir millores en l'autonomia personal, en la comunicació, en la salut i en l'autonomia social.
 
L’any passat, i a través de l’Obra Social ha atès 9,9 milions de beneficiaris que van participar en 46.209 iniciatives. De cara al 2018, l'entitat disposa d'un pressupost de 520 milions d'euros, amb un increment de 10 milions respecte l'any anterior.
Arxivat a