Comencen a repartir els cubells als pobles on el porta a porta s'implantarà abans

Veïns i veïnes recullen el material per a la imminent aplicació del nou sistema de recollida de residus i valoren en positiu a NacióBerguedà que la comarca aposti pel reciclatge

03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 21:03h
Dues veïnes de Gironella recullen cubells i galledes per a la implantació del porta a porta.
Dues veïnes de Gironella recullen cubells i galledes per a la implantació del porta a porta. | Pilar Màrquez Ambròs
Nou municipis de la comarca viuran el tret de sortida del sistema porta a porta en només onze dies: el 14 d'octubre. Es tracta de Bagà, La Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Olvan, Casserres, Puig-reig i Gironella. Per tant, en alguns d'aquests pobles ja s'han començat a repartir els cubells i galledes del nou sistema de recollida de residus. Les primeres poblacions a repartir kits per al porta a porta han estat Casserres i la Pobla de Lillet, que van començar dissabte passat. Puig-reig ha iniciat el repartiment de material aquest dimarts; i aquest dimecres s'hi han afegit Gironella i Bagà. Els veïns i veïnes han d'adreçar-se als locals indicats en cada cas i portar la butlleta emplenada que s’ha adjuntat amb la carta que prèviament han rebut al seu domicili.

A última hora d'aquesta tarda, un bon gruix de veïns de Gironella feia cua al local que s'ha habilitat a la carretera de Casserres, 26, per recollir cubells i galledes. Bona part de les persones consultades per NacióBerguedà han assistit prèviament a reunions informatives i han valorat positivament la informació rebuda en aquestes trobades, que majoritàriament van fer-se a l'estiu. Aquest dimecres l'objectiu era un altre: recollir el material per familiaritzar-s'hi abans de l'inici del porta a porta. Dos informadors hi resolien les darreres qüestions i feien entrega del material. En Joan Duarri Coll, veí del nucli de Cal Bassacs, ha valorat positivament que s'implanti el nou sistema que "farà que tothom recicli", quelcom que creu que "és molt necessari". Duarri ha assegurat que ell ja fa temps que separa deixalles a casa, però ha admès que a partir d'ara haurà de ser encara més rigorós. "Crec que anirà bé", ha dit. "Jo vaig assistir a una reunió que van fer, i vaig rebre la informació, ara vinc a recollir els cubells", ha comentat. A pocs passos, una veïna de Viladomiu Nou també s'ha expressat en el mateix sentit: "Penso que tothom ho farà, hi haurà un canvi de mentalitat". 
 

Cues al local que Gironella ha habilitat per fer entrega del material. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


També s'ha mostrat optimista respecte el nou sistema de recollida selectiva, Pere Perarnau, veí de tota la vida del poble de Gironella, si bé ha considerat que potser el repartiment de material hauria d'haver-se organitzat d'una altra manera. "Ens queda força estona d'espera, hi ha molta gent i una veïna que marxava ens ha comentat que ells s'hi han estat una hora i mitja", ha lamentat. A la vila de Gironella la recollida de cubells i galledes es pot fer del 3 al 9 d'octubre i el 16 i 17 d'octubre, d'11 del matí a 2 de la tarda i de 5 de la tarda a 8 del vespre, si bé és cert que, almenys el primer dia, l'afluència ha estat superior a última hora de la tarda. Els cubells i galledes es reparteixen acompanyats d'un imant de nevera, amb el calendari de recollides i un butlletí informatiu. 
 
El porta a porta s'implantarà a Avià, Bagà, la Pobla de Lillet, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola, Cercs, Berga, Vilada, Olvan, Casserres, Puig-reig i Gironella. Així, no obstant, a Berga, Vilada i Avià, l'aplicació del sistema serà a partir del 4 de novembre. Als 19 municipis restants la recollida es farà  en illetes de contenidors d'accés controlat. L'objectiu del Consell Comarcal del Berguedà és passar de les xifres del 30% de reciclatge, a l'objectiu del 70%. 

Consulta totes les dates i horaris de recollida de material als municipis.
Arxivat a