El Consell introdueix canvis al transport escolar per facilitar l’accés a l’Institut Pere Fontdevila

A partir del dilluns 15 d’octubre, s'afegeix una ruta al servei amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i escurçar el temps del trajecte dels alumnes de secundària

Redacció
03 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 15:12h

El consell comarcal manté implantat el sistema de tauletes electròniques, que monitoritza els trajectes a temps real. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
 

El Consell Comarcal del Berguedà introdueix canvis al transport escolar per facilitar l’accés a l’Institut Pere Fontdevila. A partir del dilluns 15 d’octubre, s'afegeix una ruta al servei amb l’objectiu de facilitar la mobilitat i escurçar el temps del trajecte dels alumnes de secundària. Ho ha anunciat el conseller comarcal d'Ensenyament, Llorenç Altozano. Els canvis afecten als alumnes que estudien a l’Institut Pere Fontdevila, de Gironella. Es manté l'autobús de la ruta Sant Cristòfol-Sagàs-La Quar-Olvan-Institut Pere Fontdevila i s’hi introdueix una nova ruta Colònia Rosal-La Plana-L’Ametlla de Casserres-Viladomiu Nou-Viladomiu Vell-Cal Bassacs-Institut.

Aquesta ruta va destinada als alumnes d’ESO i Batxillerat que viuen en altres municipis o nuclis aïllats i que necessiten un transport per arribar a l'Institut Pere Fontdevila. A la vegada, aquesta ruta serà compartida i podrà ser utilitzada per viatgers de la línia regular.
 
La introducció de la nova ruta es deu a les reivindicacions de la comunitat educativa i del mateix Ajuntament de Gironella. Amb aquest canvi, tant en la ruta que es manté com en la que s’introdueix, es retalla ostensiblement la durada dels trajectes. En aquestes rutes, com en totes les altres, el consell comarcal manté implantat el sistema de tauletes electròniques, que monitoritza a temps real la durada dels trajectes, l’assistència, el compliment d'horaris i totes les incidències que es puguin produir.
 
Per als alumnes d’ESO que viuen en un municipi on no hi ha centre de secundària i necessiten desplaçar-se a l'institut, el transport és gratuït . Els alumnes d’ESO que viuen en un municipi que ja té centre de secundària i els alumnes de batxillerat hauran de pagar el servei de transport. A partir de la setmana vinent, estaran disponibles els nous horaris d’aquestes dues rutes.
 
Es poden consultar tots els horaris de les rutes de transport escolar a http://www.bergueda.cat/rutes-escolars.
Arxivat a