Gironella aprova la creació del carrer 1 d’octubre

L'ajuntament planteja poder inaugurar-lo el 27 d'octubre, data de proclamació de la República, però dependrà de si ja es disposa de la placa de marbre que s'hi vol posar

Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:49h

Aprovació per unanimitat de la creació del carrer 1 d'Octubre, a Gironella. Foto: Ajuntament de Gironella


Gironella va celebrar aquest dilluns amb motiu de l'aniversari del primer d'octubre un ple extraordinari en el qual es va aprovar la denominació del carrer 1 d'Octubre. La proposta va cristal·litzar-se després de gestionar-se amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Gironella, i el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Gironella. El futur carrer 1 d'octubre actualment no tenia cap nomenclatura, i uneix l'Avinguda Catalunya i el carrer Farguell. Es tracta del vial d'accés al supermecat Bon Preu, que va construir-se l'any passat. 

La inauguració del carrer es farà en les properes setmanes. L'alcalde de Gironella, David Font, ha comentat que "com que l'1 d'octubre és un carrer de creixement futur", previsiblement "volem fer la inauguració del nom del vial el 27 d'octubre, que és l'aniversari de la proclamació de la República". La data no està confirmada perquè "estem mirant que la placa del carrer, que volem que sigui de marbre, pugui estar a punt", ha dit Font. 

El ple extraordinari també va donar llum verda a l'aprovació de la moció coordinada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i pactada a la major part dels ens locals amb motiu de l'aniversari de l'1 d’octubre. La moció commemora una cita històrica d'exercici democràtic perquè els ciutadans poguessin decidir lliurement el seu futur, i aprova la reivindicació i agraïment "a tots els que van fer possible l'1 d'octubre". Així mateix, exigeix la llibertat immediata i incondicionals dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades.

En el ple ordinari d'octubre, que va coincidir en data aquest dilluns al vespre, Gironella va aprovar l'ordenança reguladora de les bases dels ajuts per a la retirada de residus d’amiant a Gironella, es va posposar l’aprovació de l’ordenança reguladora de les bases dels ajuts per a la realització d’activitats esportives d'infants i adolescents, i el Grup Municipal d’ERC va retirar la moció envers la fiscalitat progressiva. 
 
Arxivat a