David Font renuncia al sou d'alcalde perquè cobrarà el de director de l'Agència Catalana de Turisme

En assumir un alt càrrec públic, el gironellenc deixa de percebre el 20% de retribució que tenia assignada fins ara al consistori

02 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 14:52h

David Font, en l'assemblea nacional del PDECat. Foto: Adrià Costa


L'alcalde de Gironella David Font (PDECat) no continuarà cobrant el 20% de sou que rebia com a batlle, perquè en ser nomenat director de l'Agència Catalana de Turisme percep retribució per dedicació exclusiva en aquest ens. Fins ara Font cobrava un 20% del sou de batlle i el 80% restant del Consell Comarcal del Berguedà com a president. Per normativa, en accedir a la posició d'alt càrrec de la Generalitat, s'ha de renunciar a qualsevol altre sou públic, de la mateixa manera que un diputat no pot tenir nòmina d'alcalde. 

Segons ha explicat David Font, aquest canvi no afectarà a la seva dedicació com a alcalde, "com feia fins ara al consell comarcal, el que faré serà allargar les meves jornades laborals". "És una qüestió de regulació", ha comentat Font. 

Segons informació del departament de Governació de la Generalitat, el càrrec de direcció de l'Agència Catalana de Turisme, tenia una retribució de 80.589,84 euros bruts anuals el 2016.

David Font va renunciar a la presidència del Consell Comarcal del Berguedà quan va conèixer-se que havia estat anomenat per dirigir l'Agència Catalana de Turisme. De fet, en les properes hores està previst que l'ens comarcal concreti finalment la convocatòria del ple en el qual s'haurà de fer oficial el nomenament de Josep Lara com a nou president. 
Arxivat a