El possible fitxatge de Jordi Sabata com a alcaldable del PDECat de Berga pot decidir-se abans d'acabar l'any

El jove director de la coral de l'Escola de Música és la persona que podria encapçalar la llista del principal partit de l'oposició a la ciutat

02 d'octubre del 2018
Actualitzat el 19 de març del 2019 a la 13:55h
El músic berguedà Jordi Sabata.
El músic berguedà Jordi Sabata. | EMMB
El director de la coral de l'Escola de Música de Berga, Jordi Sabata (Berga, 1983), és la persona que podria encapçalar la llista del PDECat en les properes eleccions a Berga. Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar NacióBerguedà aquest dimarts, el PDECat treballa en la tria d'un futur alcaldable abans de final d'any i els càrrecs del partit han establert converses ja amb Sabata perquè assumeixi aquest paper. Des de la direcció del partit a la ciutat asseguren que es tracta d'una proposta que encara es troba en una fase molt embrionària i que no hi ha res definitiu, però Sabata ha rebut l'oferiment i ha mostrat disponibilitat.

El partit ha de passar per una fase de primàries on si hi ha un candidat s'haurà de refrendar en assemblea i si n'hi ha més d'un la militància haurà de votar el nom que prefereixi. 

Jordi Sabata ha assenyalat a aquest mitjà que no s'ha tancat cap proposta. Sabata ha explicat que va rebre la trucada de Ramon Bajona fa algunes setmanes. En aquell moment, Bajona va proposar-li ser candidat del PDECat de Berga en les eleccions municipals de 2019, i Sabata va posar dos requisits: la renovació i la transversalitat. "Vaig dir-li que ho veia possible perquè la meva situació laboral ho permetia, i vaig plantejar aquestes dues necessitats, la transversalitat i la renovació", ha comentat el jove berguedà. Antoni Biarnés, el cap de llista del partit a les eleccions de 2015, va proposar ja a Sabata formar part de la candidatura en aquell moment, malgrat que la petició no va prosperar. També Juli Gendrau s'havia plantejat el nom de Jordi Sabata en els seus mandats.

El PDECat treballa en els primers passos d'un procés per la tria de candidat amb la voluntat de presentar també altres opcions a la militància. Sigui com sigui confien poder haver tancat aquesta qüestió abans de gener. 

Un perfil de renovació
 
Jordi Sabata, que no milita al partit, suposaria un perfil fresc i renovat en el camí del PDECat, partit hereu de Convergència Democràtica, per recuperar l'alcaldia de Berga, que l'any 2015 va perdre per un grapat de vots. Sabata de 34 anys és enginyer tècnic en Telecomunicacions i té el grau superior de cant clàssic i contemporani. A més, d'un màster de gestió cultural i un postgrau de polítiques culturals. És professor de l'Escola Municipal de Música de Berga, al Conservatori de Música dels Pirineus, i és el director de la coral del centre. També ha estat membre del cor de Cambra del Palau de la Música. 

L'actual cap del grup municipal, Ramon Minoves, que va substituir a Biarnés en aquesta posició després que aquest es desmarqués de les noves sigles dels exconvergents, ha expressat que està "a disposició del partit" sigui qui sigui l'alcaldable. Per a Minoves, Jordi Sabata és "una bona proposta", malgrat que tot el procés es troba en un punt "embrionari". 
Arxivat a