La Fira del Bolet de la Pobla guanya en parades i participació al concurs de cuina

La producció de bolets als boscos s'ha ressentit després dels últims dies de calor de setembre

Redacció
02 d'octubre del 2018
Actualitzat el 03 d'octubre a les 22:25h

Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet. Foto: Eduard Pujals Fajula

 
La Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet ha viscut un concorregut cap de setmana, el  dissabte 29 i diumenge 30 de setembre, amb més parades d'artesania i alimentació, i ha guanyat participació al concurs de plats cuinats amb bolets. També ha celebrat una reeixida trobada de cellers vermutaires, que per primera vegada ha amenitzat amb la música de taverna dels ripollesos Randellaires.

El concurs de plats cuinats amb bolets ha celebrat la seva vintena edició amb quaranta-cinc participants. És una de les propostes més antigues d'una mostra que té 28 anys d'història. Malgrat l'extraordinari inici de la temporada boletaire, els participants a la Fira de la Pobla han advertit d'un lleuger descens de la producció de bolets als boscos, respecte a les últimes setmanes. La calor de finals de setembre ha fet que es trobin menys rovellons i que, en aquests moments, tan sols abundin els camagrocs. 
 

Parades artesanals de la mostra. Foto: Eduard Pujals Fajula


La gastronomia ha estat protagonista també a través del Tasta-B&Jazz, que ha arribat a la seva setena edició amb un tast de vins catalans, tastet de cuina del bolet i música de blues i jazz en directe amb el grup The Rusties Trio. La fira de la pobla, que ha fet que els carrers del poble s'omplissin de poblatans, berguedans i visitants d'altres comarques, s'ha caracteritzat per oferir activitats al carrer Jussà i a la plaça de l'Ajuntament, amb grups d'animació i fins i tot castellers, però també al nou pavelló del municipi. Any rere any, la població rep visitants encuriosits i boletaires, experts i novells, que gaudeixen del mercat del bolet i de l'ampli ventall de la programació que ofereix la festa: tastos, tallers infantils, música, vermut i una bona excusa per passar el dia entre parades de bolets i activitats en aquest poble de l'alt Berguedà. 

Un dels punts més concorreguts ha estat l'Exposició Micològica de la sala d'exposicions de la plaça del Fort, preparada per l'Agrupació Micològica Berguedana. La Fira del Bolet i del Boletaire està organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Lillet i Turisme Lillet, amb la col·laboració de l’empresa Eixmedia.
 

Rovellons a la Fira del Bolet de la Pobla. Foto: Eduard Pujals Fajula