02
d'octubre
del
2018
Actualitzat
el
03
d'octubre
a les
22:25h
Fira del Bolet i el Boletaire de la Pobla de Lillet. Foto: Eduard Pujals Fajula
El concurs de plats cuinats amb bolets ha celebrat la seva vintena edició amb quaranta-cinc participants. És una de les propostes més antigues d'una mostra que té 28 anys d'història. Malgrat l'extraordinari inici de la temporada boletaire, els participants a la Fira de la Pobla han advertit d'un lleuger descens de la producció de bolets als boscos, respecte a les últimes setmanes. La calor de finals de setembre ha fet que es trobin menys rovellons i que, en aquests moments, tan sols abundin els camagrocs.
Parades artesanals de la mostra. Foto: Eduard Pujals Fajula
La gastronomia ha estat protagonista també a través del Tasta-B&Jazz, que ha arribat a la seva setena edició amb un tast de vins catalans, tastet de cuina del bolet i música de blues i jazz en directe amb el grup The Rusties Trio. La fira de la pobla, que ha fet que els carrers del poble s'omplissin de poblatans, berguedans i visitants d'altres comarques, s'ha caracteritzat per oferir activitats al carrer Jussà i a la plaça de l'Ajuntament, amb grups d'animació i fins i tot castellers, però també al nou pavelló del municipi. Any rere any, la població rep visitants encuriosits i boletaires, experts i novells, que gaudeixen del mercat del bolet i de l'ampli ventall de la programació que ofereix la festa: tastos, tallers infantils, música, vermut i una bona excusa per passar el dia entre parades de bolets i activitats en aquest poble de l'alt Berguedà.
Un dels punts més concorreguts ha estat l'Exposició Micològica de la sala d'exposicions de la plaça del Fort, preparada per l'Agrupació Micològica Berguedana. La Fira del Bolet i del Boletaire està organitzada per l’Ajuntament de La Pobla de Lillet i Turisme Lillet, amb la col·laboració de l’empresa Eixmedia.
Rovellons a la Fira del Bolet de la Pobla. Foto: Eduard Pujals Fajula