Realitzen un estudi sobre la titularitat dels camins municipals d'Avià

Fruit de les dades recollides i analitzades, s’ha pogut determinar que dels 12 camins estudiats, quatre son completament de domini públic, altres set parcialment de domini públic i un d’ús públic

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 18:28h
Caçadors per un camí a Avià.
Caçadors per un camí a Avià. | Estefania Escolà
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament d'Avià aquest dilluns l'estudi sobre la titularitat dels camins del municipi. La investigació està orientada a determinar l’origen i la antiguitat dels camins investigats, així com la seva funcionalitat i ús, a fi efecte de poder-ne aclarir la seva naturalesa, pública o privada.
 
En el treball s'han investigat un total de 12 camins, vuit dels quals estan inclosos en el Catàleg de camins municipals realitat per la Diputació de Barcelona, i quatre camins més que no es troben inventariats en el catàleg i que han estat seleccionats per l’Ajuntament. Fruit de les dades recollides i analitzades, s’ha pogut determinar que dels 12 camins estudiats, quatre son completament de domini públic, altres set parcialment de domini públic i un d’ús públic.
 
En el decurs de la investigació s’han analitat els corpus documentals disponibles com el cartogràfic, el fotogramètric, l’administratiu o el literari, que es conserva en el mateix arxiu municipal o en altres arxius o biblioteques, així com en publicacions promogudes pel mateix municipi.
 
Aquest tipus d'estudis parteixen de la base del coneixement que disposa cada ajuntament, contrastant la informació amb diferents fonts que puguin demostrar l'existència històrica dels camins. Com a informació documental es consulten, per exemple, les actes de delimitació i els quaderns de camp de l'atermenament realitzada per l'exèrcit els anys 20, el cadastre actual i el cadastre d'implantació, les cèdules de propietat, els informes pericials, els projectes antics, amidaments i jornals antics, entre d'altres fonts documentals. També, com a informació gràfica, es consulten, principalment mapes antics, minutes municipals i plànols topogràfics i ortofotos antigues.