Els Castellers de Berga escalfen motors pel Concurs de Tarragona amb una bona actuació a Vilafranca

Els de la camisa blava han descarregat el 5 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 7, a més de preparar el 4 de 8 en una prova-assaig al final de les tres rondes tradicionals

Redacció
01 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:47h

Els Castellers de Berga a la plaça de la República de Vilafranca. Foto: Castellers de Berga


Els Castellers de Berga han fet un bon paper a la Diada de Sant Miquel a Vilafranca del Penedès quan només falta una setmana pel Concurs de Castells de Tarragona. Els de la camisa blava han participat aquest diumenge a la diada de la plaça de la República de Vilafranca, juntament amb els amfitrions els Castellers de Vilafranca i els Moixanguers d'Igualada.
 
És la segona participació dels Castellers de Berga a la capital de l'Alt Penedès. La primera va ser el 26 d'agost de 2012, poc després de l'estrena de la camisa, on van descarregar per primera vegada el 5 de 6. En aquella diada, van actuar al costat dels Castellers de Lo Prado (Xile). Sis anys més tard, els de Bergahan tornat a portar el nom del Berguedà a Vilafranca del Penedès. Hi han descarregat el 5 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 7. I dos pilars de 4 finals per tancar la diada. Alguna baixa d'última hora ha condicionat el programa que havien previst per Vilafranca, segons han explicat els responsables de la colla. Tanmateix, s'ha aconseguit una bona actuació pensant en el la jornada del 6 d'octubre, a la Tarraco Arena Plaça.
 
Els Castellers de Vilafranca han descarregat 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre i també un castell de gamma extra: el 2 de 9 amb folre i manilles. D'altra banda, els Moixigangures d'Igualada han descarregat 3 de 8, 4 de 8 i el 2 de 7. Totes les colles han fet l'actuació amb la mirada al concurs.

Preparació per al 4 de 8
 
El protocol de la diada donava la possibilitat a les colles per fer una prova-assaig al final de les tres rondes tradicionals. Els Verds han provat el 4 de 10 amb folre i manilles, els Moixiganguers han fet una prova del 3 de 9 amb folre (que volen descarregar per primera vegada la setmana vinent a Tarragona) i els berguedans hem fet una bona prova del 4 de 8.

Ara queden dos assajos (dimarts i divendres) i la següent cita serà el Concurs de Castells: dissabte 6 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça. "Tenim per davant un octubre apassionant on tancarem la temporada el cap de setmana del 27 i 28 a Mallorca", han explicat els castellers berguedans.