Quatre pimes del Berguedà comencen el programa «Accelera el creixement»

En total són deu a la Catalunya Central, quatre més de l'Anoia i les altres dues del Bages

Redacció
30 de setembre del 2018

Pimes i Emprenedors. Foto: E.P.


Deu pimes de la Catalunya Central han estat escollides per participar a la 7a edició del programa "Accelera el creixement", organitzat per PIMEC i la Diputació de Barcelona amb l'objectiu d'ajudar-les a impulsar el seu desenvolupament. Quatre d'aquestes empreses són de la comarca de l'Anoia, quatre més formen part del Berguedà i les dues restants són del Bages. Ahir, a la tarda la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, i el secretari general de PIMEC, Antoni Cañete, van donar el tret de sortida en una sessió inaugural on van assistir representants de la cinquantena d'empreses.

En aquesta nova edició han participat un total de 50 pimes de la província de Barcelona i es compta amb la participació de 32 ens locals de la demarcació des de les seves unitats d'atenció a les empreses (Centres locals de Serveis a les Empreses). Des d'aquests centres, juntament amb les delegacions de PIMEC, es garanteix fer un seguiment i suport adequat durant tot el programa.

Durant la sessió inaugural d'ahir, la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona,  Sònia Recasens, va destacar el pes important de les empreses del sector industrial en aquesta edició: "La Diputació de Barcelona fa una forta aposta per la indústria, en línia amb l'estratègia del govern català i europeu, i que es reforça amb programes com el de modernització de polígons dotat amb 30 milions d'euros". Així, la diputada va continuar fent incís en els resultats exitosos dels participants d'anteriors edicions: "L'avaluació de les empreses després de tres anys de participar ha estat molt satisfactòria superant amb escreix els objectius marcats inicialment, de manera que l'ocupació i la facturació superen el creixement del 10% respectivament, les exportacions el 15% i els beneficis el 25%".

De la seva banda, Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, es va mostrar satisfet per iniciar una nova edició d'aquest programa que contribueix "a la consolidació i creixement del nostre teixit productiu". El secretari general de l'entitat també va ressaltar el suport a la transformació digital que es desenvoluparà en aquesta 7a edició: "hem de ser conscients que la transformació digital està impactant en la forma de treballar de pimes i autònoms i, per tant, necessiten dels nostre suport perquè adoptin eines digitals que les permetin ser més eficients i competitives".  

La jornada inaugural també va comptar amb la participació de la consultora Mònica Mendoza qui va dirigir el taller de networking entre totes les empreses assistents.