El PP denuncia «desídia» en la tramitació de Sant Pere de Madrona com a BCIN

López Noguera demana que es torni a sol·licitar declarar l'església Bé Cultural d'Interès Nacional

Redacció
19 de gener del 2015
Actualitzat a les 11:51h

El regidor del PP de Berga, Joan Antoni López Noguera Foto: Pere Gendrau


El regidor del Partit Popular català (PPC) a Berga, Joan Antoni López Noguera, ha sol·licitat per escrit a l'equip de govern que es torni a tramitar l'expedient de petició per poder declarar l'església de Sant Pere de Madrona, Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Aquesta catalogació, segons ha explicat, suposaria la protecció legal de l'edifici i li donaria l'opció d'acollir-se a diverses ajudes a les quals ara no pot optar. 

“No entenem com no s'ha fet res per corregir i esmenar l'expedient presentat a la Generalitat”, ha declarat en un comunicat, i ha afegit “em va sorprendre que, fins i tot al ple, l'alcalde reconegués que no s'ha fet res”.  

Per a López Noguera, hi ha suficients raons legals i estudis arqueològics per considerar l'església de Sant Pere de Madrona com a BCIN, En aquest punt, el regidor ha volgut citar un estudi que va realitzar la Diputació de Barcelona el 2007, en què es va posar al descobert les restes del castell de Madrona, que va desaparèixer sota l'església; o estudis i articles publicats a la revista l'Erol, en els quals es vincula l'església de Madrona amb el castell: “Vists els informes, entenc que la gestió feta per l'Ajuntament ha sigut nefasta i poc curosa”. Per aquest motiu, ha afirmat que considera rellevant que es torni a tramitar l'expedient “de manera seriosa i deixant de banda la seva desídia habitual”.
Arxivat a