Gironella i Puig-reig tindran un carrer dedicat a l'1 d'octubre

Els dos municipis celebran un ple extraordinari el proper dilluns per aprovar el canvi

28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 16:13h
Passeig Riera de la Sala de Puig-reig.
Passeig Riera de la Sala de Puig-reig. | Arxiu
Gironella i Puig-reig tindran carrer 1 d'Octubre. Ambdós consistoris aprovaran dilluns en sessió extraordinària per batejar nou carrer dedicat al primer d'octubre. En el cas de Gironella es posarà nom al carrer que va construir-se fa un any per accedir al nou supermercat Bon Preu i que connecta carrer l'Avinguda de Catalunya i el carrer Farguell. A Puig-reig, es canvia el nom al Passeig de la Riera de la Sala on hi ha el pavelló municipal, la biblioteca i altres equipaments municipals pel d'Avinguda 1 d'octubre. 

L'alcalde de Gironella, David Font, ha explicat a NacióBerguedà que el carrer en qüestió "era un carrer que hores d'ara no havíem batejat". El consistori va arribar a un acord amb el CDR local i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Gironella per dedicar un carrer al primer d'octubre. Es tracta d'una zona on només hi ha el Bon Preu, però que ha d'acollir habitatges en el futur, i que se situa a prop d'un dels col·legis electorals del referèndum a la vila, la llar d'infants l'Estel. El bateig s'ha programat coincidint amb el programa d'actes que hi ha prevista per aquella jornada dilluns. A les 12 del migdia, es llegirà un manifest de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a la plaça de la Vila, i a les 7 hi ha un acte institucional que recordarà com va ser aquell dia a la perla del Llobregat amb veus dels seus protagonistes. A dos quarts de 4 de la tarda sortiran autocars cap a la manifestació de Barcelona. 

A Puig-reig, com en un bon gruix de pobles de la comarca, també s'ha previst una jornada en commemoració de l'1 d'octubre. A les 8 del vespre a la plaça Nova hi ha un sopar groc, els beneficis del qual aniran a la caixa de solidaritat. A més, la biblioteca municipal ha fet una crida perquè els veïns i veïnes els facin arribar fotografies i vídeos d'aquell de dia, que es guardaran pel record. L'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, ha detallat a aquest mitjà que el ple extraordinari pel canvi de nom del passeig de la Riera de la Sala se celebrarà a les 7 de la tarda.

En acabar, el ple extraordinari els membres de la corporació es dirigiran a l'avinguda per tal de fer-ne la inauguració. "És una decisió que s'ha parlat amb la resta de grups municipals, i que crèiem que s'havia de fer i que era adient que es portés a terme coincidint amb l'aniversari del primer d'octubre", ha apuntat Altarriba. "És un passeig on hi ha tots els equipaments municipals: la biblioteca, l'institut, la piscina, el pavelló municipal i l'escola bressol", ha afegit l'alcalde de Puig-reig.