La imatge del Berguedà guanyarà presència a les curses i entorn de l'Ultra Pirineu

El consell comarcal reforça el suport a la prova

Redacció
28 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:57h

El conseller comarcal d'Esports, Abel García, i el director de la Salomon Ultra Pirineu, David Prieto. Foto: Consell Comarcal del Berguedà.


El Consell Comarcal ha avançat un acord per fer costat i augmentar la seva presència a la Salomon Ultra Pirineu que enguany celebra el 10è aniversari. El cap de setmana del 28, 29 i 30, la prova - que ha aconseguit posar el Parc Natural del Cadí-Moixeró i la plaça Porxada - acull prop de 3.000 persones arribades de 50 països d'arreu del món.
 
La competició comença aquest divendres 28, amb la Nit Pirineu, la cursa vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu que recorre els 5 quilòmetres que separen l’estació d’esquí de La Molina i el refugi Niu d'Àliga (2.520 metres). La prova reina de l’Ultra Pirineu tindrà lloc dissabte, a la Plaça Galceran de Pinós de Bagà. Són 110 quilòmetres amb un desnivell positiu de 6.800 metres. També es disputen el mateix dissabte la Marató i la Mitja Marató amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya (Cerdanya).
 
El director de la Salomon Ultra Pirineu, David Prieto, i el conseller comarcal d'Esports, Abel García, han acabat d'afinar tots els detalls de l'acord pocs dies abans de la prova, a la seu de l'ens comarcal, a Berga, per reforçar el suport de l'ens. Els participants trobaran la imatge del Berguedà a diversos punts de la cursa, a la fira del corredor, a la sortida i arribada. També els espectadors del directe per Internet de la cursa podran veure l’anunci publicitari del Berguedà. 

El consell comarcal també és al costat de l’Ajuntament de Bagà i fonts de l'ens han explicat que reconeixen "l’esforç que ha fet el consistori perquè la cursa existeixi, es mantingui al Berguedà i sigui un autèntic referent esportiu".