La Corrida de Puig-reig atrau milers de visitants i «treu la pols al circuit»

Albert Altariba afirma que els premis en metàl·lic i d'altres incorporacions han tingut el resultat esperat

Aida Morales
18 de gener del 2015
Actualitzat el 19 de gener a les 11:11h
La Corrida de Puig-reig
La Corrida de Puig-reig | Pere Gendrau

Carros i cavalls desfilen a la cercavila de la Corrida de Puig-reig Foto: Pere Gendrau


L'últim dia de la Corrida de Puig-reig ha omplert amb milers de persones els principals carrers del municipi. Malgrat la boira inicial i el fred, la festa ha cridat la curiositat de molts visitants i, en comparació amb d'altres anys, ha atret molts més turistes i puig-reigencs, que s'han sumat a la cercavila i a l'esmorzar popular que s'ha realitzat al llarg del carrer Llobregat i als entorns de l'Ajuntament. 

Així ho ha manifestat a NacióBerguedà el president de la Corrida, Albert Altariba, que ha valorat exitosament les diverses modificacions que s'han incorporat aquest any. D'entrada, i malgrat que divendres es van haver d'anul·lar les activitats infantils del matí, ha explicat que aquestes es van poder recuperar a la tarda, i desenes de nens van poder donar el volt amb cavall o carro pel municipi. Durant la mateixa nit, també va tenir lloc el tast de la cuina del porc a càrrec del cuiner i veí del municipi Marc Martín: “Vem vendre tots els tiquets que teníem i la sala va quedar plena; l'any que ve ho tornarem a fer”. 

Una de les novetats de dissabte, la incorporació d'un nou recorregut de 40 quilòmetres al raid social, també va tenir molt bona acceptació, ha remarcat. En total, una trentena de cavalls van competir al circuit de 20 i una desena al de 40, però tothom va poder adaptar el recorregut al seu gust. “La gent del de 20, molts són amateurs que els hi agrada donar el volt”, ha detallat, “en canvi, a molts del de 40 els hi agrada competir”. Segons ha dit, aquesta incorporació ha fet que més genets s'hagin animat a participar, ja que anys anteriors es voltava els 30. D'altra banda, el fet de canviar lleugerament el punt d'arribada també ha motivat el públic. 

 
La cirereta de la Corrida, però, ha arribat aquest diumenge, amb la cercavila i les curses, que enguany han repartit premis en metàlic. Per a Altariba, molta més gent que de costum s'ha acostat a la cercavila, ja que normalment l'expectació es concentrava al punt de les cintes i, en canvi, aquest any es veia la multitud repartida pel carrer Llobregat. Des de quarts de dotze del migdia, una cinquantena de carros i diversos cavalls s'han passejat amb les seves millors gales pels carrers de Puig-reig, saludant i demostrant que són “els més macos i engalanats”, així com es va començar a fer fa més de 125 anys. Una vegada han arribat a les cintes, els genets s'han preparat per passar per sota i aconseguir-ne una. “El que hem fet al migdia és més una demostració”, ha remarcat el president de la Corrida, “el joc real és el que es fa a les curses”. 

A la tarda, doncs, és quan s'ha portat a la pràctica l'històric joc de les cintes que, com a peculiaritat, només se celebra a Puig-reig. Pel que fa les curses, Altariba ha manifestat que, aquest any, s'ha notat “molta més participació”, un fet que ha atribuït als premis. Segons ell, aquests “han tingut efecte” perquè ha vingut gent “que realment lvolia guanyar” i cavalls “realment disposats a córrer”. Pel president de la festa, doncs, una Corrida multitudinària i en la qual realment s'ha tret “la pols del circuit”.
 

GALERIA DE FOTOS de la Corrida de Puig-reig

 

El joc de la cinta de la Corrida de Puig-reig Foto: Pere Gendrau

 

Un dels carros de la cercavila de la Corrida de Puig-reig Foto: Pere Gendrau

Arxivat a