Josep Lara serà el nou president del Consell Comarcal del Berguedà

El Consell de Presidència de l'ens l'ha escollit com a candidat i ha de ser ratificat en el proper plenari

27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:39h
L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara.
L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. | Cedida
L'alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep Lara, és la persona escollida per presidir el Consell Comarcal del Berguedà en substitució de David Font, que s'ha estrenat recentment com a director de l'Agència Catalana de Turisme. El Consell de Presidència de l'ens va reunir-se ahir al vespre per tractar la qüestió. Segons fonts properes, es va decidir que "el candidat i futur president" sigui Lara, que fins ara era conseller comarcal d'Atenció a les Persones. La votació que l'ha de ratificar es durà a terme en el proper plenari, que previsiblement se celebrarà la setmana entrant. El govern comarcal lidera l'executiu del consell amb una coalició integrada per 7 consellers del PDECat, 2 de Demòcrates i 2 del PSC. A l'oposició, ERC té 6 consellers i la CUP en té dos. 

L'executiva comarcal del PDECat va reunir-se ja el passat 8 de setembre per valorar quin dels tres canditats que es postulaven per presidir l'ens era la persona adient: Josep Lara, el vicepresident comarcal i conseller de Mediambient, Francesc Xavier Francàs, o bé la consellera de Salut i Cultura, Anna Maria Serra. El president del PDECat a la comarca, Jordi Selga, ha assenyalat aquest dijous que "es va mirar quina era la persona que creava més consens" i "ens vam inclinar per Josep Lara". Fins ara, Selga no havia fet públic el nom de quina persona s'havia considerat que era la més adequada, perquè "encara que nosaltres podíem donar la nostra opinió com a partit polític", havien de ser "els consellers comarcals el qui prenguessin la decisió final, perquè són els que l'han de votar". 

Josep Lara va accedir a l'alcaldia de Guardiola de Berguedà el juny de 2015. És educador social i conseller comarcal des de l'any 2011. A més, és president de les Nits Musicals de Guardiola de Berguedà, una entitat cultural que aquest 2018 ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi.
 
Jordi Selga, nou conseller comarcal

Amb la marxa de David Font i l'elecció de president d'entre els actuals consellers, quedava una cadira vacant a l'executiu comarcal. Tal com va explicar aquest mitjà la setmana passada, l'ocuparà Jordi Selga, president del PDECat al Berguedà i cap de l'oposició a l'Ajuntament de Casserres.