L'Hospital Sant Bernabé adquirirà un nou TAC perquè l'anterior ha quedat obsolet

Els pacients berguedans que requereixen de diagnòstic a partir d'aquest tipus d'equip són derivats de moment a Althaia de Manresa

26 de setembre del 2018
Actualitzat el 28 de setembre a les 2:11h
Imatge de recurs d'un TAC, en un hospital català.
Imatge de recurs d'un TAC, en un hospital català. | Arxiu
L'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga adquirirà un nou equip de Tomografia Axial Computada (TAC) perquè el que tenia fins ara ha quedat obsolet. Des de l'estiu que els pacients berguedans que requereixen d'un diagnòstic a partir d'aquesta tecnologia estan sent derivats a Althaia, a Manresa (Bages), que és el centre de referència. La situació ha inquietat a alguns ciutadans de la comarca, segons han traslladat diferents afectats a aquest mitjà. 

Fonts del centre hospitalari han assegurat a NacióBerguedà, que el TAC que hi havia no disposava d'una tecnologia prou actualitzada, era vell i s'avariava, de manera que "s'ha fet un procés per un concurs per l'adquisició d'un nou TAC". Serà a partir d'aquesta licitació que el centre hospitalari tornarà a disposar d'un equip de tomografia computada i deixaran de ser necessaris els desplaçaments a la capital del Bages. L'hospital no ha avançat en quina data es podrà posar en funcionament el nou equip. 

El TAC és un procediment d'exploració radiològica basada en els raigs. Es fa servir en el diagnòstic de diferents patologies com tumors (benignes i malignes), infarts, a més a més d'hidrocefàlies i malalties degeneratives, com l'esclerosi múltiple. Entre els avantatges d'un equip de tomografia computada s'hi compta que  és una prova ràpida de realitzar, que ofereix nitidesa d'imatges que encara no s'han superat amb la ressonància magnètica nuclear com és la visualització de ganglis, os, etcètera. La majoria de vegades és necessari l'ús de contrast intravenós. 

 
Arxivat a