Una normativa deixa la tradicional falla de la Penya Boletaire sense castell de focs

Un reglament impedeix llançar aquest tipus de petards a menys de 250 metres d'una benzinera com la del passeig de la Pau, ara bé sí que hi haurà pirotècnia terrestre

26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:07h

Castell de focs. Foto: Adrià Costa


L'encesa de la tradicional falla de la Penya Boletaire no anirà acompanyada enguany d'un castell de focs però sí de pirotècnica terrestre. El castell de focs no es podrà realitzar d'acord amb la nova normativa d'encesa de focs artificials que impedeix aquesta activitat a menys de 250 metres d'una benzinera. Segons ha avançat Televisió del Berguedà i ha pogut confirmar NacióBerguedà aquest dimecres, la falla es farà amb normalitat aquest 2018, però acompanyada d'una pirotècnia "de caràcter terrestre". 

L'any 2017 la Penya Boletaire ja va rebre l'advertència que la distància entre el lloc on es tirava la pirotècnia i la benzina BP del capdavall del passeig de la Pau no era suficient. Finalment, la decisió s'ha hagut de prendre conforme a la normativa i després que hi hagi hagut reunions entre l'Ajuntament de Berga, la Guàrdia Civil i la Penya Boletaire. "És una decisió de consens", ha explicat el president de la Penya Boletaire, Ramon Minoves.

Minoves ha destacat que "donades les circumstàncies que concorren, normativa en mà, no es pot el castell de focs; no tal i com l'havíem fet cada any". Per tant, "el que mirarem de fer és una pirotècnia terrestre, una pirotècnia que no s'enlairarà".

Malgrat que la impossibilitat de fer el castell de focs ve derivada de la seva situació al passeig de la Pau, Ramon Minoves ha assegurat que des de la junta de la Penya Boletaire no s'han plantejat canviar la ubicació de la falla. "Com a falla, la foguera s'ha fet sempre en aquest punt i no hi ha cap normativa que impedeixi que continuïi sent així", ha recordat Minoves. 

El 28 d'octubre, la nova data del Concurs de Boletaires

Serà un any de canvis per als actes que tradicionalment organitza la Penya Boletaire. Tal com va explicar NacióBerguedà el maig passat, el Concurs de Boletaires del pla de Puigventós s'ha canviat de dates per assegurar que quan la temporada comenci tard també hi hagi bolets. La data d'enguany serà la del 28 d'octubre. Es tracta de l'últim diumenge de mes, i com sempre, la falla de la Penya Boletaire clourà la jornada.

La història de la Penya Boletaire protagonitza aquest octubre la celebració de la Berga Bolet, que portarà gastronomia, divulgació i oci al Carrer Major o carrer Ciutat, el 5 i 6 d'octubre.
Arxivat a