La Polifònica celebra els seus 50 anys en un concert ple d'emocions amb l'Orquestra del Liceu

El repertori llargament ovacionat va ser d'obertures i cors d'òperes, sota la batuta del mestre puig-reigenc Josep Pons, director artístic del Gran Teatre del Liceu

26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:52h
Actuació de la Polifònica de Puig-reig i de l'Orquestra Simfònica del Liceu.
Actuació de la Polifònica de Puig-reig i de l'Orquestra Simfònica del Liceu. | Ivan Genescà
El concert inèdit del 50è aniversari de la Polifònica de Puig-reig, que anit va fer que l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu s'estrenés al Berguedà, va esgotar entrades. Unes 1.200 persones van omplir el pavelló municipal de Puig-reig per gaudir de la música d'ambdues formacions. En tot moment, l'actuació dels dos conjunts va acollir-se amb llargs aplaudiments i l'entusiasme d'un públic de casa content d'acompanyar la Polifònica en les seves noces d'or. 

El concert del cinquantenari del cor puig-reigenc i l'Orquestra del Liceu va ser d'obertures i cors d'òperes, sota la batuta del mestre Josep Pons, originari de Puig-reig i director artístic del Gran Teatre del Liceu. La presidenta del destacat grup coral, Maria Rosa Riera, va dirigir unes paraules al públic abans de començar per destacar "l'esforç" que al llarg dels anys la Polifònica ha dirigit a la música i la cultura "a través de molta gent".

Maria Rosa Riera va recordar a totes aquelles persones que els han donat suport "ja sigui col·laborant-hi o acompanyant-nos als concerts". 
 
"Avui és un dia extraordinari i ho és perquè tenim entre nosaltres l'Orquestra Simfònica del Liceu, estem molt contents i molt agraïts", va celebrar la presidenta de la Polifònica de Puig-reig, dirigint paraules d'escalf a Josep Pons. 
 

Josep Pons va portar la batuta del concert amb l'Orquestra Simfònica del Liceu. Foto: Ivan Genescà 


També a l'inici, el conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, va enviar un missatge d'agraïment a través d'un vídeo. "Com ha passat el temps i quina llàstima que en Ramon Noguera no estigui encara entre nosaltres, però com la Polifònica de Puig-reig ha trasbalsat la vida de Puig-reig i la de Catalunya, des de la seva fundació, des d'una agrupació sardanista, com s'ha arribat a fer créixer aquest coral que tant ha aportat arreu del món", va elogiar Puig. 

El regidor de Cultura de Puig-reig, Jesús Subirana, va tenir també unes paraules "pel mestre en majúscules", Ramon Noguera, fundador i director durant molts anys del conjunt. "No només ha creat escola de cantar, una manera determinada i característica de la Polifònica, que és el seu so, aquell timbre tan brillant; sinó que va saber posar en cada cantaire la llavor de la superació i la il·lusió", va explicar Subirana. 

L'ovacionat repertori va incloure peces com l'obertura i el cor "Les Voici la quadrille" de l'obra Carmen de Georges Bizet i el preludi i el "Coro di matadori" de la Traviata de Giuseppe Verdi, així com el cor de Bruixes "Che faceste, dite sul" i el cor dels refugiats escocesos "Patria Oppressa" del Macbeth que també pertany a Verdi. El concert ple d'emocions - Josep Pons havia cantat i tocat amb la Polifònica - va oferir també l'obertura i el cor "L'heure s'envole" de Romeo i Julieta de Charles Gounod, l'obertura i el cor de l'entrada dels convidats de Tannhäuser de Richard Wagner i les danses Polovtsianes del Príncep Igor de Borodin.
 
També s'hi van incloure dues peces fora del programa, ambdues del compositor Giuseppe Verdi: "Vedi le fosche notturne" de Il Trovatore i "I va pensiero" de Nabucco. Amb un so potent, empenta, timbre i sensibilitat, els cantaires i els membres de la simfònica van guanyar-se els presents i van recordar que són dues referències musicals del país que sovint han col·laborat, però fins ahir mai al Berguedà. Entre el públic, veïns de Puig-reig però també vinguts d'altres punts de la comarca i els voltants. Amb les autoritats, l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, el president en funcions del Consell Comarcal del Berguedà, Francesc Xavier Francàs i la delegada del Govern a la Catalunya Central i regidora de Benestar Social, Ciutadania, Recursos Humans i Participació de Puig-reig, Alba Camps. 
Arxivat a