Gastronomia, cultura, oci i divulgació centren una nova edició de la Berga Bolet

Berga Comercial impulsarà l'activitat el 5 i 6 d'octubre; l'aposta seguirà sent la diversificació d'actes, i que tots els públics trobin el seu espai a l'eix comercial del Carrer Major

26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:18h
Berga Bolet.
Berga Bolet. | Aida Morales
Berga es prepara per acollir un octubre més una quantitat important d'activitats de divulgació, gastronomia, cultura i oci, al voltant del món dels bolets, un dels valors que ofereix la comarca del Berguedà. Berga Comercial impulsarà així una nova edició de la Berga Bolet, el 5 i 6 d'octubre, on l'aposta seguirà essent la diversificació dels actes, i que tots els públics trobin el seu espai a l'eix comercial del Carrer Major: jornades micològiques, el bosc de bolets, fira, tallers variats, jocs tradicionals, activitats culturals i artístiques, showcooking, concurs de tapes, actuacions musicals, entre altres, ompliran carrers i places del barri vell. La presentació del programa s'ha fet aquest dimecres en roda de premsa. 
 
Com a complement, i per tal que els visitants gaudeixin del fil conductor boletaire durant més dies, Berga Comercial, la Penya Boletaire de Berga, i l'Arxiu Comarcal del Berguedà, uniran esforços per dotar aquestes dates d'un contingut històric i participatiu.

Per una banda, fins al 16 d'octubre, als aparadors d'Art Major, s'hi exposaran els plafons de la història de la Penya Boletaire de Berga que descriuen amb text i imatges els fets i episodis més destacats de la Penya, des de l'any 1956 fins aquests darrers anys. A més, per facilitar la interacció amb els visitants, s'ha editat un fulletó amb preguntes per tal que la gent recorri el carrer a la cerca de respostes. El concurs portarà per títol: "Què en saps de la Penya?".  Entre tots els participants al concurs se sortejarà una càmera fotogràfica, el dia 28 d'octubre, davant de la falla i abans de l'inici de l'encesa. Tots els establiments adherits a Berga Comercial del Carrer Major repartiran els fulletons de les preguntes. Els participants, un cop l'omplin, l'hauran de dipositar a l'oficina de Turisme, abans del 20 octubre.
 
De l'altra, dins la commemoració de l'any Deseuras, cada establiment adherit a Berga Comercial del Carrer Major lluirà una fotografia representativa de diferents instants de la Festa dels Bolets des dels seus inicis. El Carrer Major es convertirà, doncs, en un petit museu de recull d'obres d'aquest fotògraf.

Conferència científica de Martí Boada
 
A més, el dissabte 5 d'octubre al Casal Cívic tindrà lloc una conferència de Martí Boada, científic ambiental, titulada "El món dels bolets". En aquest acte es farà un reconeixement als dos darrers presidents de la Penya Boletaire, Lluís Gonfaus i Jesús Perarnau, i també a un dels cofundadors de la Societat Catalana de Micologia, Agustí Ferrer Morros. A partir d'aquest dia, es podrà visitar al Casal Cívic, l'exposició "Falles del Concurs de Bolets", un resum visual d'aquesta tradició que conclou el Concurs de Boletaires.

Habitualment la Berga Bolet coincidia amb el Concurs de Boletaires del Pla de Puigventós, que enguany s'escaurà el 28 d'octubre. El certamen, que va néixer el 1956, se celebrava fins ara el primer diumenge d'octubre a Castellar del Riu, però a partir d'aquest any tindrà lloc l'últim diumenge de mes per decisió de la Penya Boletaire.  

Pendent d'ampliació