Crida a omplir Bagà d'estelades i domassos per la República i els presos polítics per l'Ultra Pirineu

Les entitats sobiranistes han convocat a tothom, dissabte a dos quarts de 6, per rebre els participants de la prova amb símbols independentistes

25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:17h
Arribada de l'Ultra Pirineu, a Bagà.
Arribada de l'Ultra Pirineu, a Bagà. | Ultra Pirineu
Les entitats sobiranistes han fet una crida als veïns i veïnes de Bagà perquè pengin senyeres, estelades i domassos als balcons coincidint amb la celebració de la Salomon Ultra Pirineu, els dies 28, 29 i 30 de setembre. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Bagà, Òmnium i L'Esport pel Sí han convocat també a tothom a la plaça Catalunya, dissabte a dos quarts de 6 de la tarda, per rebre els participants de la prova. La mobilització, que ja s'havia impulsat en edicions anteriors, se centrarà enguany a defensar "la República" i donar suport "als presos polítics i exiliats", segons fonts de les entitats.

La Salomon Ultra Pirineu se celebra al Parc Natural Cadí Moixeró commemorant els seus 10 anys de vida. Els carrers de la vila de Bagà s'ompliran de gom a gom per a l'ocasió amb tot el que suposa acollir una cursa que és ben reconeguda internacionalment. La prova consta de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell.

Es tracta d'un esdeveniment ben consolidat dins del panorama internacional de curses de llarga distància i per a molts corredors de muntanya és una cita ineludible al calendari. A causa del seu èxit, el 2014 es van incorporar dues curses més, la Marató Pirineu i la Nit Pirineu. Enguany, també hi haurà la primera edició de la Mitja Pirineu de 20 quilòmetres i 630 metres de desnivell.

L'octubre de 2009 Bagà va acollir per primera vegada la Salomon Ultra Pirineu, Jessed Hernández i Corinne Favre van ser els guanyadors d'aquella edició. En la primera edició hi van haver 273 corredors, malgrat que la prova ha anat creixent i actualment ronda els 1.000 participants. Des de 2009 han passat 10 anys i fins a 4.295 corredors han fet realitat el somni de travessar la línia de meta.