Reobren la campanya de recollida de firmes per eliminar la zona blava de l'hospital de Berga

Un veí d'Avià promou novament la petició de deixar de pagar la zona blava després d'aconseguir més d'un miler de signatures fa dos anys

25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:18h
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga.
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga. | Xavi Garcia González
El veí d'Avià Xavi Garcia Gonzàlez que fa dos anys i mig va recollir més d'un miler de signatures per canviar el sistema de pagament al pàrquing de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé s'ha proposat reobrir la campanya per reclamar de nou aquest objectiu, al qual l'any 2016 es van adherir desenes de veïns de la ciutat i de la comarca. La petició a la xarxa Change.org acumula 1.061 firmes que es van recollir llavors, però Garcia es proposa ara intentar arribar a les 2.000. "No vull que la gent cregui que tot va quedar en paper mullat, més de mil signatures no són per riure ni que se'n riguin" ha exposat. Xavi Garcia ha recordat que el 2016 també va recollir moltes signatures en paper. "L'Hospital de Berga no és un hotel, ni un spa, ni un cinema, sinó un lloc on hi ha gent malalta, acompanyants, urgències", ha lamentat.

L'Ajuntament de Berga va inaugurar a principi d'any 42 noves places d’aparcament de tarifa reduïda a l'Hospital de Berga, una mesura que per a l'impulsor de la iniciativa no ha estat suficient. "Amplien la zona blava de l'hospital, al carrer de dalt que arriba a la tercera planta; però si vols entrar al centre - i pots caminar sense dificultats - acabes passant en mig dels esbarzers i baixant uns graons que deixen molt a desitjar", ha exposat. "I no parlem de si vas en cadira de rodes, perquè això t'obliga a voltar més enllà de la benzina, ja que les portes de vidre que donen accés a la planta de l'hospital des d'aquest punt es mantenen tancades", ha dit. 

Garcia ha explicat que l'any 2016 va confiar que "amb el canvi de govern i l'entrada al govern de la CUP, l'ajuntament faria algun canvi al respecte de la zona blava de l'hospital" perquè els ciutadans de la comarca "no haurien de pagar per un dret com és la salut pública". Un dels motius pels quals es proposa tornar a posar en marxa la campanya en aquests moments és "amb l'ànim" que "com que s'apropen les eleccions municipals" els diferents partits polítics de la ciutat puguin plantejar-se "la viabilitat" d'aquesta proposta. La petició demana canviar el sistema de pagament de zona blava a taronja, és a dir, a un control de temps. 

El febrer de 2016 l'executiu local va descartar eliminar la zona blava d'aquest punt. En aquell moment el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, va defensar que "tant a nivell de funcionament com de mobilitat", el sistema que hi ha funciona. A més a més, es va recordar que molt a prop hi ha una zona d'aparcament gratuït i que els diners que s'aconsegueixen de totes les zones blaves de Berga acaben revertint "sempre" en temes de mobilitat de la ciutat. Des del consistori també es va indicar llavors que no s'havia arribat a rebre una proposta formal relativa a la petició. 
 

Les escales que faciliten l'accés de la nova zona de tarifa reduïda a l'hospital. Foto: Xavi Garcia González